Gwent: The Witcher Card Game dostává poslední oficiální update
i Zdroj: CD Projekt RED
Gwent: The Witcher Card Game Novinka Gwent: The Witcher Card Game dostává poslední oficiální update

Gwent: The Witcher Card Game dostává poslední oficiální update

David Bernard

David Bernard

18. 10. 2023 19:10

Herní studio CD Projekt Red vydalo poslední oficiální aktualizaci pro karetní hru Gwent: The Witcher Card Game. Vývojový cyklus končí a kontrolu nad hrou získávají samotní hráči.

Reklama

  • Vyšla poslední oficiální aktualizace Gwent: The Witcher Card Game
  • Pozornost týmu se přesouvá jinam
  • Bohužel dojde i na propouštění zaměstnanců
  • Kontrolu nad hrou získávají hráči

V září letošního roku obdržela karetní hra Gwent: The Witcher Card Game poslední rozšíření s názvem Heritage. Již delší dobu je známo, že tvůrci ze studia CD Projekt Red nebudou pokračovat ve vývoji svého karetního dítka. Říjnová sezóna odstartovala během včerejšího dne, tedy 17.10. a spolu s ní hra obdržela aktualizaci s číslem 11.10, která obsahuje poslední oficiální úpravy karet. 

CD Projekt se pomalu chystá na ukončení podpory Gwent: The Witcher Card Game
i Zdroj: CD Projekt Red

CD Projekt se pomalu chystá na ukončení podpory Gwent: The Witcher Card Game

Karetní hra Gwent: The Witcher Card Game je tu s námi už pěkných pár let, každý karban ale jednou musí skončit. CD Projekt…

6. 12. 2022 09:30

Zajímavostí je nicméně netradiční a ojedinělý přístup tvůrců. Od tohoto okamžiku dávají hráčům možnost rozhodovat, jakou sílu budou mít jednotlivé karty. Ke změnám na poli vyvážení bude docházet skrze tzv. “Balance Council”, do kterého budou moci zasahovat pouze zkušení hráči. Systém je založen na hlasování a zúčastnit se mohou pouze ti, kterým se podaří dosáhnout tzv. “Prestige”, což znamená pokoření maximální možné úrovně a její opětovné resetování. Další podmínkou je postup na úroveň Pro, či vítězství v alespoň 25 hodnocených zápasech dané sezóny. 

"Karetní změny, ke kterým dochází každý měsíc, jsou důležitou součástí Gwentu. Vždy jsme se snažili zajistit, aby každá sezóna přinesla něco nového. Chceme, tedy alespoň do určité míry, tento zažitý standard zachovat. Kvůli tomu jsme vytvořili Balance Council, který zajišťuje, že změny karet budou probíhat i nadále. A to do doby, dokud budou existovat lidé, kteří o ně budou mít zájem," nechali se slyšet tvůrci. 

Někteří členové vývojářského týmu se nyní přesunou k jiným projektům, ale z důvodu ukončení vývoje dojde i na propuštění zhruba třiceti zaměstnanců, a to ke konci letošního roku. Malá skupina z původního týmu poté zajistí, aby Gwent bylo možné i nadále hrát. Žádného dodatečného rozšíření se však již bohužel nedočkáme.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama