GTA V i Mafia: DE se prodávají skvěle
i Zdroj: Rockstar Games / Take-Two Interactive
Novinka GTA V i Mafia: DE se prodávají skvěle

GTA V i Mafia: DE se prodávají skvěle

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

9. 2. 2021 09:02
Reklama

Společnost Take-Two se ve svých výročních zprávách pochlubila finančními výsledky za poslední fiskální čtvrtletí a opět nám vyrazila dech. Tedy, dech nám vyrazily především prodeje městské akce Grand Theft Auto V. Už více než sedm let stará hra totiž loni zažila nejlepší rok z hlediska prodejů, mezi hráče zamířilo dalších 20 milionů placených kopií a celkové prodeje se vyšplhaly na astronomických 140 milionů kusů. A daří se prý i remaku Mafie.

Více nových kopií prodalo Grand Theft Auto V jen v roce 2013 těsně po svém vydání (32,5 milionu). Asi nemusíme poznamenávat, že jde o něco naprosto výjimečného a lze se jen domnívat, co všechno konkrétně vede k tomu, že se v roce 2020 hra tak skvěle prodává. I přes to, že byla na řadě platforem různým způsobem dostupná zdarma nebo v rámci předplatného. Během letošního roku by měla vyjít verze pro konzole PlayStation 5 a Xbox Series, můžeme se tedy těšit na další prodejní úspěchy.

Vydavatelství se také pochlubilo slušnými prodeji basketbalové simulace NBA 2K21. Ta s osmi miliony kopiemi dorovnává svého předchůdce, a společně s ním patří (i skrze mikrotransakce) k největším přispěvatelům do kasy Take-Two. Analytik Daniel Ahmad poznamenává, že prodeje nijak neovlivnilo zvýšení základní pořizovací ceny na 70 eur.

Westernová akce Red Dead Redemption 2 dosud prodala 36 milionů kopií. Pro našince může být zajímavá zpráva o tom, že se Mafia: Definitive Edition prodává “nad očekávání dobře”. Konkrétní data bohužel v rukou nemáme. Dočkáme se brzy čtvrtého dílu?

Mezi menší novinky patří oznámení, že připravované DLC Murder on Eridanos pro povedené RPG Outer Worlds dorazí do konce března. Naopak Kerbal Space Program 2 byl opět odložen. V současnosti je naplánován až na rok 2023.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama