GTA Online se potýká s vlnou hráčů, kteří hodiny chodí v kruhu. Snaží se získat zkušenosti
i Zdroj: Hrej.cz
Grand Theft Auto V Novinka GTA Online se potýká s vlnou hráčů, kteří hodiny chodí v kruhu. Snaží se získat zkušenosti

GTA Online se potýká s vlnou hráčů, kteří hodiny chodí v kruhu. Snaží se získat zkušenosti

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

4. 8. 2021 12:47

Pokud se v současnosti rozhodnete zavítat do Los Santos v online režimu a vyrazíte na jednu z nově přidaných událostí - tuningový sraz, dost pravděpodobně se setkáte s podivným úkazem. Hráči, kteří několik hodin v kuse chodí v kruhu. Vysvětlení je jednoduché, snaží se obejít velmi tvrdý systém získávání zkušeností.

Reklama

  • GTA Online se stále častěji objevují AFK hráči chodící v kruhu
  • Snaží se získat zkušenosti v rámci poslední aktualizace Los Santos Tuners
  • Ta je časově velmi náročná, hráči tak získávají zkušenosti třeba během pracovní doby

Blog Kotaku upozornil na to, že očekávaná aktualizace Los Santos Tuners přidala velmi drsný systém získávání reputace. Takzvaná Tuner Reputation, která vám postupně odemyká nové předměty, především doplňky a vylepšení vozidel, je totiž časově velmi náročná. Nejvyšší úroveň je nastavena na 1000, většinu zajímavých vylepšení si odemknete někde kolem stovky, i tak ale do hry musíte investovat spoustu času.

Problém je v tom, že zkušenosti lze získávat ježděním ve sportovních vozech, závoděním nebo poflakováním se po tuningových srazech. Toho se snaží hráči využívat. Vzhledem k tomu, že by je hra za neaktivitu automaticky vyhodila, tak stahují analogové páčky gumičkami nebo zatěžují klávesu W baterkami, aby jejich postavy vykazovaly nějakou aktivitu. Takto pak nechají gangstery kroužit po srazu třeba během pracovní doby nebo spánku.

To je samozřejmě problematické z několika důvodů. Jednak jsou lobby plné hráčů, kteří reálně vůbec nehrají a ostatní, aktivní účastníci jsou v Los Santos v podstatě osamělí. Dalším faktem je, že běžící konzole, počítače a televize spotřebovávají energii, a ačkoliv jde o relativně malý odběr, hodiny bezmyšlenkovitého chození dokolečka za nové virtuální ráfky nestojí. Nebo snad ano?

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama