GoldenEye 007 od Rare se po 25 letech patrně chystá na Xbox. Na veřejnost unikly achievementy odemknuté zástupci studia
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka GoldenEye 007 od Rare se po 25 letech patrně chystá na Xbox. Na veřejnost unikly achievementy odemknuté zástupci studia

GoldenEye 007 od Rare se po 25 letech patrně chystá na Xbox. Na veřejnost unikly achievementy odemknuté zástupci studia

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

2. 1. 2022 11:25

Klasická střílečka pro Nintendo 64 adaptující stejnojmenný snímek Zlaté oko byla prostřednictvím achievementů objevena na serverech Xboxu. O uveřejnění informací, včetně obrázků, se zde postaral vedoucí inženýr studia Rare, jež na hře původně pracovalo.

Reklama

  • Objevují se náznaky o chystaném remasteru herní adaptace Zlatého oka pro Xbox
  • Zdrojem informací je seznam achievementů

Spojitost mezí kultovní akcí od Rare a Xboxem byla zmíněna na herním webu TrueAchivements. Vedle seznamu všech 55 achievementů listuje web i galerii obrázků, jež mimo jiné dokládá i to, že hra není remakem, ale pouze remasterem. Vzhledem ke gamerscore o 1 000, a ne 200 bodech je rovněž nasnadě uvést, že zřejmě nejde o kdysi zrušenou předělávku pro Xbox Live Arcade (Xbox 360).

Podle aktuálních informací dosáhla některého z achievementů do dnešního dne pouze dvojice uživatelů, a to BigSheep a Xtinamcgrath. V obou případech šlo o zástupce Rare – vedoucího inženýra Jamese Thomase a šéfku komunitních styků Christinu McGrath.

Předělávka pro Xbox 360, jejíž vývoj byl kvůli problémům s licencí v roce 2008 přerušen, mohla být spatřena na počátku loňského roku. Následně si ji bylo možné na PC dokonce i zahrát s dopomocí emulátorů. Podle webu Exophase bude nová verze přímo určena pro Xbox One.

V kontextu započatého roku 2022 je rovněž namístě připomenout, že právě na letošek připadá i šedesáté výročí značky Jamese Bonda. Na základě příspěvků oficiálního účtu bude oslava prokládána různými oznámeními, což dává prostor i příležitost zmíněnému remasteru.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama