Ghostwire: Tokyo dostává protipirátskou ochranu Denuvo rok po vydání PC verze. Toutéž ochranou se "pochlubí" i Redfall
i Zdroj: Bethesda / Tango Gameworks
GhostWire: Tokyo Novinka Ghostwire: Tokyo dostává protipirátskou ochranu Denuvo rok po vydání PC verze. Toutéž ochranou se "pochlubí" i Redfall

Ghostwire: Tokyo dostává protipirátskou ochranu Denuvo rok po vydání PC verze. Toutéž ochranou se "pochlubí" i Redfall

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

15. 4. 2023 09:55

Nová aktualizace Ghostwire: Tokyo od Tango Gameworks v tichosti přidala do hry protipirátskou ochranu Denuvo, a to více než rok po vydání hry. Součást nedávno vydané aktualizace zachytil server DSOGaming, přičemž vydavatel hry zatím nic nepotvrdil. Na stránce služby Steam je však již uvedeno, že hra ochranu už aktivně využívá.

Reklama

  • PC verze Ghostwire: Tokyo nově využívá ochrany Denuvo
  • Při svém vydání v loňském roce hra tuto ochranu neměla

DSOGaming se podařilo zachytit přítomnost nového softwaru přes měnění počtu jader procesoru, které hra využívá. Po pěti změnách se před redaktory náhle totiž objevilo tradiční okénko, které je vyzvalo k ověření pravosti, a současně tak potvrdilo přítomnost DRM. 

Při uvážení pověsti Denuva není už pak příliš zvláštní vidět, proč se tento objev nesetkal u hráčů na Steamu zrovna s kladným přijetí (60 % v posledních 30 dnech). Denuvo bylo a do jisté míry stále je totiž stále příkořím PC hraní, neboť jeho ověřovací procesy u některých her způsobují problémy s výkonem, je-li porovnána s verzí, která ochranu neměla.

Pro příklad toho, že se tak děje i dnes, je ostatně netřeba chodit daleko. Zrovna nedávno japonský Capcom oznámil, že odstranil Denuvo z PC portu Resident Evil Village – což, jak asi uhodnete, skončilo zvýšením výkonu. Přidání Denuvo do Ghostwire se tak zdá na obecné rovině spíše zvláštní až zbytné, tím spíše děje-li se rok po vydání titulu, který nyní hraje minimum hráčů.

Navíc, jak bylo řečeno pouze několik dnů nazpátek, nejde o jedinou hru, která pod Bethesdou ochrany využije. Společně s ní Denuvo totiž použije např. i Redfall, jemuž nedávno uškodilo i to, že se na konzolích Xbox Series objeví v začátku jen ve 30 fps a na 60 bude muset čekat. Kromě implementace Denuvo se nicméně Ghostwire rozšiřuje i v dobrém, takže neneseme pouze špatné zprávy. Skrze novou aktualizaci, která sdílí název s novým režimem, přidává tým vývojářů např. i širší výběr misí, nové bojové schopnosti včetně Charge Rush a nové schopnosti protiútoku, jakož i nový roguelite režim, který nese název The Spider's Thread.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama