Game Dev Tycoon i na mobilních Apple
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Game Dev Tycoon i na mobilních Apple

Game Dev Tycoon i na mobilních Apple

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

17. 10. 2017 15:28 3
Reklama

O vývoji počítačových her snil v útlém věku snad každý pořádný hráč. Realita sice není tak růžová, jak si ji mysli malých pařanů vysní, díky herním tycoonům si přesto svou společnost mohou založit i ti méně ambiciózní. Jednímí z nejzářivějších zástupců tohoto žánru je Game Dev Tycoon od nezávislého týmu Greenheart Games. Populární strategie před několika lety zaujala především svou protipirátskou politikou, dnes se konečně chystá zaútočit i na mobilní platformy, v prvé řadě na iPhone a iPad.

V roce 2013 si první zájemci mohli vyzkoušet, jaké to je řídit vývojářský tým, a v případě stažení warez verze hry i nepříjemný a předem prohraný boj s piráty. Právě uvolnění upravené verze titulu na torrentové sítě a následné množící se stížnosti od hráčů, kterým virtuální piráti hnali společnosti k záhubě přineslo téměř neznámým Greenheart Games patřičnou pozornost a na krátkou dobu se z Game Dev Tycoonu stal nebývalý hit. Dodnes jde o příjemnou strategickou jednohubku. I přes zdánlivou jednoduchost ovládacího rozhraní ale nikdy titul nepronikl za hranice počítačů. Až doteď.

Autoři se totiž po letech rozhodli přenést zážitek z tvorby her i na mobilní telefony (a konkurovat tím mobilnímu Game Dev Story). V první řadě stojí iPhone a iPad,  nedlouho poté by se měl Game Dev Tycoon podívat i na Android a v rozšířené verzi i na Steam. S mobilními verzemi hry totiž přijde i překopané ovládací rozhraní, nový režim s ještě hlubším zaměřením na pirátství a nový herní obsah, konkrétně neokoukané herní náměty.

Na iPhone a iPadech se do tvorby her pustíme v průběhu příštího měsíce. Cenu zatím neznáme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama