Francouzské karetní roguelike RPG Iris and the Giant je momentálně rozdáváno zdarma
i Zdroj: Goblinz Studio, Plug In Digital, Maple Whispering Limited, Mugen Creations / Louis Rigaud
Novinka Francouzské karetní roguelike RPG Iris and the Giant je momentálně rozdáváno zdarma

Francouzské karetní roguelike RPG Iris and the Giant je momentálně rozdáváno zdarma

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

16. 4. 2022 12:10

Herní obchod GOG v rámci jarních slev znovu pokračuje v rozdávání her, tentokrát prostřednictvím karetního roguelike RPG. Až do 18. dubna si zde proto můžete vyzvednout Iris and the Giant, titul francouzského vývojáře Louise Rigauda chlubící se líbeznou grafikou i zajímavou herní náplní.

Reklama

  • Obchod GOG rozdává do 18. dubna Iris and the Giant
  • Malebné RPG kombinuje karetní hru s roguelike prvky

Základní náplň titulu se točí kolem postavy titulní Iris, jež se zbavena vší pomoci pokouší vzdorovat letitým strachům i nástrahám minulosti. Cestou k jejímu snad možnému vysvobození se ukazují speciální fragmenty minulosti, tj. informace o tom, kým skutečně je. K jejich hledání se nicméně musí pohroužit stále hlouběji do vlastních idejí, čímž se nevyhnutelně vystavuje nebezpečí démonů, které se v nich ukrývají.

Motivem esoterické pouti se stává roguelike, resp. sběr karet, jejichž získávání je podmíněno poražením sílících nepřátel. Jak už z uvedeného žánru asi tušíte, po každé smrti hráče následuje restart. Podle vývojáře se však není třeba bát, hra nabízí podle všeho vhodný kompromis pro občasné hráče i milovníky výzev.

Pakliže hledíte na přiložené video, patrně vás mimo dalšího upoutal nezvyklý, leč minimalistický vizuální styl. Ten byl hře dán na základě osobní zkušenosti autora s interaktivními knížkami (potažmo leporely), s nimiž se v minulosti setkal. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama