Forza Horizon 5 dosáhla na metu 30 milionů hráčů
i Zdroj: Xbox
Forza Horizon 5 Novinka Forza Horizon 5 dosáhla na metu 30 milionů hráčů

Forza Horizon 5 dosáhla na metu 30 milionů hráčů

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

15. 5. 2023 12:08

Fanoušci závodního titulu Forza Horizon 5 si všimli velmi zajímavého milníku. Skrz veřejně přístupný žebříček hráčů je totiž možné sledovat, že už si hru ode dne vydání vyzkoušelo přes 30 milionů hráčů. Stačilo na to 18 měsíců.

Reklama

  • Forzu Horizon 5 si dle online žebříčků vyzkoušelo přes 30 milionů hráčů

Horizon 5 se tak řadí mezi nejpopulárnější závodní hry a zároveň i nejpopulárnější tituly platforem Xbox. Magazín Insider Gaming připomíná, že poslední Horizon působil jako rekordní hra už v době, kdy vycházel. Díky předlatnému Game Pass o něj totiž byl obrovský zájem a 10 milionů hráčů si ho vyzkoušelo už během prvního týdne. Vrchol současně hrajících hráčů byl trojnásobný oproti předchozímu pokračování a zároveň byl Horizon 5 nejúspěšnějším launchem v historii Xbox Game Studios

Hranici 20 milionů překonal po zhruba sedmi měsících a k další desítce vedlo zhruba jedenáct měsíců. Zájem o závody v prosluněném Mexiku tedy ani v současnosti výrazněji neopadá. Naopak jej mohlo podpořit nedávné vydání placeného DLC Rally Adventure.

Úspěch lze jen velmi obtížně porovnávat s jinými závodními hrami. Podle dostupných informací víme, že se prodalo 53 milionů kopií Mario Kart 8: Deluxe. Starší Gran Turismo Sport prodalo odhadem 8 milionů kopií, šlo ale o prémiovou hru. K prodejům aktuálních hitů jako je Gran Turismo 7, Need for Speed Unbound nebo F1 22 bohužel informace nemáme.

Forza Horizon 5 hlásí 10 milionů hráčů, jde o nejúspěšnější launch Xboxu
i Zdroj: Hrej.cz

Forza Horizon 5 hlásí 10 milionů hráčů, jde o nejúspěšnější launch Xboxu

Už v předběžném přístupu bylo jasné, že Forza Horizon 5 bude velmi úspěšný titul. Servery sice pořádně nefungovaly, Xbox ale…

19. 11. 2021 19:35

Reakce na vysoká čísla jsou rozporuplná. Kritici platformy poukazují na to, že k úspěchu hodně přispívá výhodná nabídka Game Passu a tím pádem jen menšina hráčů Forzu Horizon 5 skutečně zakoupila. Někteří fanoušci se také diví tomu, proč společnost Xbox úspěchu více nevyužívá a lépe se jím nechlubí ve svých marketingových materiálech.

Uvidíme, jak se bude dařit chystanému pokračování vážněji pojaté série Forza Motorsport, které dorazí během letošního roku. Studio Playground Games také pravděpodobně pracuje na pokračování Horizonu. To bychom očekávali nejdříve v příštím roce. Oficiální informace ale zatím nemáme.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama