Fortnite čekají změny. Obsah vytvořený uživateli bude věkově omezen
i Zdroj: Epic Games
Fortnite Novinka Fortnite čekají změny. Obsah vytvořený uživateli bude věkově omezen

Fortnite čekají změny. Obsah vytvořený uživateli bude věkově omezen

Dominik Tománek

Dominik Tománek

4. 10. 2023 13:50

Oblíbenou battle royale hru Fortnite brzy čeká velká změna. Společnost Epic se ve spoIupráci s IARC (Mezinárodní koalice pro věkové hodnocení) chystá omezit kreativní mód, který umožňuje hráčům přidávat vlastní obsah přímo do hry. Nově budou muset všechny uživatelské mapy ve Fortnite projít kontrolou a mít přidělený věkový rating.

Reklama

  • Fortnite nově věkově omezí Creative
  • Změny se spustí 16. října 2023
  • Tvůrci mají čas vyplnit dotazník do 14. listopadu, jinak se jejich mapy odstraní ze seznamu

Creative se ve Fortnite objevil v roce 2018 a od té doby se stal neoddělitelnou součástí. Epic Games nebyli první, kdo s podobným konceptem přišel, ale vzhledem k popularitě a věkovému složení hráčů se dostal do hledáčků hodnotících komisí. 

„Vzhledem k tomu, že se Fortnite vyvíjí od svých battle royale kořenů k širšímu ekosystému s nejrůznějším obsahem od Epicu a dalších tvůrců, je obzvláště důležité, aby rodiče jasně věděli, k čemu se jejich děti mohou dostat," říká Patricia Vance, prezidentka ESRB a předsedkyně IARC. 

Tvůrci map budou muset vyplnit dotazník, který na základě odpovědí a následné kontroly moderátorem vygeneruje věkové omezení. Toto omezení vychází z pokynů a poznatků ratingových komisí po celém světě, jako jsou PEGI nebo ESRB. 

„Když je tvůrce připraven publikovat svůj ostrov ve Fortnite, vyplní dotazník IARC pro hodnocení obsahu ještě předtím, než svůj ostrov odešle k publikování a kontrole moderátory společnosti Epic. Po vyplnění dotazníku obdrží tvůrci hodnocení IARC podle věku pro obsah svého ostrova spolu.“

Celá akce se spustí 16. října tohoto roku. Všechny kreativní úrovně, které nebudou hodnoceny prostřednictvím dotazníku IARC, budou 14. listopadu následně vyřazeny ze seznamu.

Fortnite je k dispozici na PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One, Xbox Series X/S a mobilech.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama