Film Exodus rámcuje příběhové události Battlefieldu 2042
i Zdroj: Hrej.cz
Battlefield 2042 Novinka Film Exodus rámcuje příběhové události Battlefieldu 2042

Film Exodus rámcuje příběhové události Battlefieldu 2042

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

13. 8. 2021 09:20

Krátké devítiminutové video Exodus, které bylo zástupci EA avizováno už začátkem měsíce jako způsob prezentace příběhu Battlefieldu 2042, je konečně tu. Spolu se známou tváří jednoho z předchozích dílů získáváme první příležitost nakouknout do části událostí, které uvedly v chod probíhající občanskou válku a konflikt mezi Ruskem a USA.

Reklama

  • Battlefield 2042 přináší první z plánované série kratších filmů
  • Snímek Exodus poodhaluje osud jedno z hrdinů čtvrtého dílu

Ústřední úlohu v plně cinematickém snímku sehrává Kimble „Irish“ Graves, navrátilec Battlefieldu 4, jehož role se ujal herec Michael K. Williams. Jeho přítomnost na futuristickém bojišti není navíc jen promyšlenou hrou autorů na nostalgickou notu fanoušků, ale i potvrzením faktu, že v kanonickém závěru skutečně přežil a že tvoří specialistu nového dílu. Další vzpomínkou na stejnojmenného zástupce série je i návrat Claytona „Paca“ Pakowskiho.

Co se týče představené příběhového oblouku, zde snímek stvrzuje už dříve řečené. Běženci z uskupení No-Pat, na které ekonomická a ekologická krize dolehla zvlášť tvrdě, se hromadně sdružují, zatímco dvě opoziční velmoci, USA a Rusko, zápasí o poslední hodnotná území našeho světa. Na scéně se tak objevují celkem tři hráči, přičemž největší slovo v rozuzlení konfliktu sehrávají No-Pats – hratelní specialisté Battlefieldu 2042 tvořící bojovou masu v předních líních. 

Kromě zmíněného Irishe se při vydání dočkáme dalších devíti specialistů. I v jejich případě plánují vývojáři představení několika kratších filmů, jež jednak nastíní jejich vlastní osud a sekundárně i vývoj okolního světa bez přítomnosti tradiční kampaně. Nakolik se tento experiment ve stylu Overwatch nebo Apex Legends stane pro Battlefield schůdnou možností, nebo naopak předmětem ostřejší kritiky, ukáže až čas. 

Battlefield 2042 vychází 22. října ve verzi pro PC i PlayStation a Xbox současné a předchozí generace. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama