FIFA Ultimate Team nově umožňuje nahlédnout do balíčků před jejich zakoupením
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka FIFA Ultimate Team nově umožňuje nahlédnout do balíčků před jejich zakoupením

FIFA Ultimate Team nově umožňuje nahlédnout do balíčků před jejich zakoupením

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

19. 6. 2021 11:10

Kritická vlna loot boxů se herním odvětvím přelévá pravidelně a dává vzniknout i debatám, které nekončí pouze ve světě her. Z posledních let si podobnou zkušenost můžeme připomenout zmínkou o karetních balíčcích FIFA Ultimate Team, jejichž vliv byl opakovaně staven na roveň gamblingu a byl předkládán jako důvod jejich regulace. Tento stav se nově částečně mění s pokusem EA o představením nového typu balíčků Ultimate Team Preview Packs.

Reklama

  • FIFA 21 nabízí po dobu trvání eventu Festival of FUTbal prozkoumání balíčku před jeho zakoupením
  • Starší podoba balíčků se navrátí 16. července

Předběžné nahlédnutí do balíčků, jež do FIFA 21 přibylo jako součást probíhajícího eventu Festival of FUTbal, dává příležitost zhodnotit konkrétní obsah balíčku ještě před jeho zakoupením. Jak navíc EA dodává, funkce není odvislá od herní měny. Ať už tedy preferujete FUT Coins nebo prémiové FIFA Points, pravidla zůstávají stejná.

Po dobu trvání Festival of FUTbal jsou Preview Packs jedinou formou balíčku, kterou ve hře naleznete. Po aktivaci jejich prozkoumání – které vás nezavazuje k následné koupi – dochází ke spuštění otevírací animace a prezentaci vlastního obsahu, který v balíčcích naleznete. Až v tuto chvíli si teprve vybíráte, zda ke koupi svolíte, či nikoli, přičemž odmítnout a znovu prozkoumat další balíček můžete až po předem stanoveném čase. Po tuto dobu je však možné předchozí volbu přehodnotit, a zakoupit tak už jednou prozkoumaný balíček. 

FIFA Ultimate Team nově umožňuje nahlédnout do balíčků před jejich zakoupením
i Zdroj: Hrej.cz

Částečnou výjimkou v představeném systému tvoří počtem nebo časem omezené balíčky, jejichž zakoupení nemusí korespondovat se zbývajícím časem u čekací lhůty. Mimo nich je taktéž nutné zmínit, že konec Festival of FUTbal připadající na 16. července navrátí na scénu i starší typy balíčků, u kterých možnost nahlédnutí přítomna nebude. Více než trvalá změna je tak aktuální situace dočasným experimentem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama