Farming Simulator s námi slaví další velké výročí. Zemědělství se věnujeme už 15 let
i Zdroj: Giants Software
Novinka Farming Simulator s námi slaví další velké výročí. Zemědělství se věnujeme už 15 let

Farming Simulator s námi slaví další velké výročí. Zemědělství se věnujeme už 15 let

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

16. 4. 2023 10:00

Agrikultura a obecný zájem o zemědělství a farmaření ve světě Farming Simulatoru bují už 15 let. První hra byla pro PC vydána už 14. dubna 2008 a položila základy pro celou řadu her pro počítače, konzole, smartphony a tablety. Od té doby bylo vydáno více než 10 pokračování a různých rozšíření, které přidaly nové lokace, plodiny, zvířata nebo také stroje.

Reklama

  • Značka Farming Simulator je tu s námi už neuvěřitelných 15 let 
  • Od vydání prvního dílu už bylo staženo přes 2,5 miliardy modifikací a další nadále vznikají

Farming Simulator je, jak je v naších luzích a hájích dobře známo, vytvářen švýcarským studiem Giants Software, které se výhradně specializuje na simulace a technologie pro herní průmysl. Studio spolupracuje v tomto případě s různými společnostmi, které dobře znáte. Mimo jiné třeba s různými vydavateli na poli herního průmyslu, jako např. Focus Home Interactive, Astragon Entertainment nebo Epic Games. Giants Software také ale pořádá vlastní akce, což je spíše rysem posledních letech. Jmenovitě Farming Simulator League, které pořádá už čtvrtým rokem, je e-sportová soutěž, která umožňuje poměřit své schopnosti v činnostech, jako je sklizeň, balení sena nebo přeprava nákladu.

Tým taktéž tvrdí, že vždy ale udržoval velice blízký kontakt i s opravdovým zemědělským průmyslem, čemuž není problém věřit, uvážíme-li námět série. Ve své stávající iteraci třímá už více než 150 oficiálních značek, a to i díky bezpočtu DLC, které hry postupně dostávají. Tyto balíčky přinášejí pochopitelně řadu obsahu. Mimo jiné několik renomovaných značek obráběcích strojů a další  prvky, jako jsou dynamické vlivy podnebí nebo ročního období.

Dalším faktorem, který vehementně podpořil popularitu her, je ovšem také aspekt multiplayeru. Od roku 2011 umožňuje totiž série nejen hru v sólu, ale také ve více hráčích, přičemž v roce 2012 se přidala i mobilní verze FS 12. Následovaly první konzolové verze s FS 13, e-sport s FS 19 a crossplay s FS 22. Mezitím se do hry zamíchaly i další slavné značky, které v sérii tehdy chyběly, od známého Fendtu až po konkurenční Volvo.

„To, co kdysi začínalo jen jako okrajový titul pro ty nejzapálenější nadšence do zemědělství, se postupem času proměnilo do multi-milionově prodávané a rodinné série pro všechny hráče z celého světa." vysvětluje vývojář a vydavatel Giants Software. 

Tento fenomén dále autoři podepřeli zmínkou o růstu popularity mezi streamery, moddery a youtubery. Jak nyní uvádí ve svém textu, v průběhu života si série již sáhla na více než 2,5 miliardy stažených modifikací, což dokazuje, že zde zájem opravdu je. Oddanost komunitě je navíc oboustranná, což ukazuje nové video. Sami Giants Software totiž nejenže kurátorují obsah, se kterým hráči přichází skrze vlastní oddělení pro kontrolu kvality, ale také tyto zaslané mody testují a poskytují oficiální nástroje pro jejich tvorbu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama