Fantasy RPG Avowed údajně výrazně připomíná The Outer Worlds, hra se blíží do hratelné alfaverze
i Zdroj: Hrej.cz
Avowed Novinka Fantasy RPG Avowed údajně výrazně připomíná The Outer Worlds, hra se blíží do hratelné alfaverze

Fantasy RPG Avowed údajně výrazně připomíná The Outer Worlds, hra se blíží do hratelné alfaverze

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

13. 10. 2021 12:31 1

Studio Obsidian nyní pracuje na first-person fantasy RPG s krkolomným názvem Avowed, které bývá nejčastěji přirovnáváno k The Elder Scrolls: Skyrim. Zatím jsme viděli pouze krátký teaser, jenž sice neřekl mnoho, zato ale vzbudil velké vášně a očekávání. Jak to s hrou nyní vypadá?

Reklama

  • Insider Jez Corden měl možnost vidět záběry z aktuální verze Avowed
  • Autoři se rozhodli využít některé prvky známé z The Outer Worlds
  • Ukázka ze hry by se mohla objevit ještě letos

K informacím se dostal spolehlivý insider Jez Corden. Ten je v kontaktu s několika lidmi, kteří vidí pod ruce vývojářů, Corden měl dokonce možnost podívat se na rané záběry přímo ze hry. Produkce podle všeho pokračuje velmi dobře, hra se pomalu dostává do fáze hratelné alfaverze.

Co se týče gameplay prvků, hra skutečně připomíná Skyrim, a to především díky soubojovému systému, kdy hráč ovládá každou ruku zvlášť. Kouzla, efekty a další věci však pocházejí ze světa Pillars of Eternity, kam je hra zasazená. Oproti Skyrimu je souboják více akčnější a svobodnější, hráči navíc údajně nebudou zatěžováni milionem různých svitků a dovedností, vše by mělo být mnohem přímočařejší.

Corden při popisu Avowed často odkazuje na jinou hru od Obsidianu. Fantasy RPG údajně hodně připomíná The Outer Worlds, autoři se podle všeho rozhodli recyklovat některé mechanismy a systémy, hra navíc využívá podobnou barevnou paletu. Corden si není jistý, jestli se ve výsledku bude jednat o klasický open-world, nebo zda autoři i v případě Avowed vsadí na lokace, které budou vzájemně propojené, tak jako tomu bylo v případě The Outer Worlds. Mohl ale potvrdit, že pracují i na zcela nových elementech, konkrétně zmínil plavání a zničitelné prostředí.

A kdy bychom mohli spatřit ukázku ze hry? Corden odhaduje, že by se mohla objevit někdy v období příští E3, případně možná už letos na akci The Game Awards. To je ale zřejmě velmi odvážný tip. Avowed je oznámeno pro PC a konzole Xbox Series.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama