Expanse od Telltale dostane i extra epizodu s oblíbenou seriálovou postavou. Dostupná bude ale jen za příplatek
i Zdroj: Telltale
Novinka Expanse od Telltale dostane i extra epizodu s oblíbenou seriálovou postavou. Dostupná bude ale jen za příplatek

Expanse od Telltale dostane i extra epizodu s oblíbenou seriálovou postavou. Dostupná bude ale jen za příplatek

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

25. 7. 2023 09:10

Tvůrci příběhových her ze studia Telltale, které jsme si od nepaměti spojili s epizodičností jejich titulů, nedávno oznámili, že pilotní kapitola The Expanse: A Telltale Series vyjde 27. července. Následující čtyři budou poté vycházet vždy každé dva týdny, přičemž nyní bylo oznámeno, že pro majitele edice Deluxe přijde i bonusová epizoda.

Reklama

  • The Expanse: A Telltale Series přinese na podzim i další DLC epizodu 
  • Kapitola Archangel bude dostupná pro všechny držitele edice Deluxe 
  • Studio Telltale si za edici řekne o 150 Kč navíc

Společnost Telltale oznámila, že tato bonusová epizoda nazvaná Archangel bude pro jejich hru uvedena někdy letos na podzim – a to bez konkrétního data, kdy by se tak mělo stát. 

Epizoda naváže na dlouho oblíbenou postavu, kterou fanoušci předlohy dobře značky znají z knih i seriálu – konkrétně Chrisjen Avasarala, jež je v seriálu i ve hře ztvárněná herečkou Shohreh Aghdashloo. 

Tato nejmocnější žena na Zemi, která je současně jak generální tajemnicí OSN, tak také ředitelka pozemské vlády, je souběžně také ženou od rodiny, a tedy řeší různé situace, když musí vše zkombinovat.

Právě to bude jádrem DLC.. Na jednu stranu tak např. uvidíme, jak Avasarala tráví svůj čas politikařením a pletchiami, když se pohybuje mezi hrozbami pro Zemi a politickými soky. A na straně druhé ji uvidíme tehdy, když více (ne)obratně zvládá rodinné drama, když se změní celý její život. 

Jak už z tohoto popisu tedy vyplývá, tato nová epizoda bude nejspíše o něco víc političtější než základní hra. Další výhodou je pak herečka. Aghdashloo dostane koneckonců po letech konečně šanci zopakovat svou roli ze seriálu, kdy si navíc neztvární letos jen jednu, ale hned dvě role ve dvou různých hrách. 

Jak totiž ukázal už několikrát i Ubisoft, právě Aghdashloo je přítomna také v jeho nyní chystané hře. Středem pozornosti je konkrétně u AC: Mirage, kde se stane dabérkou perské assassinky Roshan, jež nás zaučí a provede ulicemi Bagdádu.

Dodatečně lze pak ještě jednou zdůraznit, že Archangel bude skutečně DLC. Jak už tedy jednou padlo, nejde o bezplatný obsah, ale placený, jenž je určen jen těm, kteří si koupí Deluxe edici – a do budoucna možná i těm, kdo si obsah koupí onu epizodu jako DLC (za předpokladu, že se ji studio rozhodne vydat také zvlášť).

Co se týče ceny edic, ta se nicméně moc neliší – takže DLC asi nebude ani příliš dlouhé. Deluxe edice nabízí přístup k bonusové kapitole Archangel a všem pěti epizodám za 1189 Kč, kdežto základní edice nabídne totéž bez bonusu za 1049 Kč.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama