Evoluce grafiky série Diablo
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Evoluce grafiky série Diablo

Evoluce grafiky série Diablo

Komerční sdělení
7. 6. 2023 17:00 3

Tento článek ti přináší vysoko výkonné notebooky Lenovo Legion Pro 7 s grafickými kartami NVIDIA GeForce RTX řady 40, díky kterým můžete využít DLSS 3 v mnoha hrách, například i v Diablu IV. Notebooky Lenovo Legion mají záruku až na 3 roky. Model Lenovo Legion Pro 7 16IRX8H obsahuje 2,5K displej, který v článku porovnáváme s dobovým rozlišením Diablo her. Zmíněný model má dokonce on-site servis přímo u vás doma, takže se po opravě můžete hned pustit do hry.

Reklama

DIABLO

Legendární Diablo vyšlo 31. prosince 1996 a představovalo úspěšný start do herní série. Maximální rozlišení ve hře bylo tehdy 640 x 480 pixelů. Minimální požadavky obsahovaly procesor Pentium, váš počítač musel disponovat minimálně 8 megabajty RAM, nebo dvojnásobkem pro hraní ve více hráčích. Pokud byste chtěli v roce 1996 relativně stejně výkonnou grafickou kartu, jako je NVIDIA GeForce RTX 4080 z notebooku Lenovo Legion Pro 7 16IRX8H, museli byste sáhnout po NVIDIA Riva 128 s 4 MB paměti. Abychom vám přiblížili, jak malé rozlišení Diablo skutečně mělo, níže ho porovnáváme s 2,5K rozlišením PureSight 240 Hz displeje notebooku Lenovo Legion Pro 7 16IRX8H.

Evoluce grafiky série Diablo
i Zdroj: Hrej.cz

DIABLO II

O 4 roky později, konkrétně 28. června 2000, bylo vydáno pokračování, a i přes výrazný časový odstup zůstalo rozlišení ve hře stále maximálně 640 x 480 pixelů. Avšak následující rok se hráči dočkali prvního rozšíření s názvem Lord of Destruction. To konečně přineslo rozlišení 800 x 600. V té době Nvidia nabízela grafickou kartu GeForce 2, která patřila k absolutní špičce.

Evoluce grafiky série Diablo
i Zdroj: Hrej.cz

DIABLO III

Hra, kterou určitě nemusíme dlouho představovat. Diablo III spatřilo světlo světa 15. května 2012. Jelikož titul vyšel již v éře moderních her, v tomto případě hovoříme o minimálním rozlišení, a to bylo 1024x768. Pro spuštění hry byla potřebná grafická karta NVIDIA GeForce GTX 260. Nejlepšími grafickými kartami v tomto období byly modely NVIDIA GeForce GTX řady 600.

Evoluce grafiky série Diablo
i Zdroj: Hrej.cz

DIABLO IV

Pokud byste si v době vydání třetího dílu pořídili grafickou kartu NVIDIA GeForce GTX 660, nejnovější Diablo IV by vám sotva běželo. Ale pokud chcete vytěžit z hry absolutní maximum, sáhněte po nejnovějších grafických kartách NVIDIA GeForce RTX řady 40.

Pouze grafické karty řady RTX 40 podporují technologii DLSS 3, která vám ve hře Diablo IV zvýší snímkovou frekvenci téměř o 100 %.

Evoluce grafiky série Diablo
i Zdroj: Hrej.cz

Chcete vyhrát sluchátka Lenovo Legion H600 v hodnotě 2 200 Kč? Stačí pod soutěžní video napsat, co by vás o nejnovějším Diablo IV zajímalo, a nejzajímavější otázku odměníme. Hodně štěstí!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama