EVO 2022 nezahrne Super Smash Bros. Nintendo rozhodlo o jeho stažení z letošního turnaje
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka EVO 2022 nezahrne Super Smash Bros. Nintendo rozhodlo o jeho stažení z letošního turnaje

EVO 2022 nezahrne Super Smash Bros. Nintendo rozhodlo o jeho stažení z letošního turnaje

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

27. 2. 2022 10:00

Evolution Championship Series, zkráceně EVO, jež je od loňského roku ve vlastnictví Sony, bylo s ohledem na letošní ročník zbaveno účasti Super Smash Bros. Rozhodnutí o neúčasti série na největším esportovém turnaji přichází podle komunitních mluvčích EVO přímo od Nintenda.

Reklama

  • Nintendo stáhlo Super Smash Bros. z programu EVO 2022
  • Ke kroku se uchyluje po loňské akvizici pořadatelů společností Sony

Pořadatelé akce na nepříjemnou skutečnost upozornili prostřednictvím Twitteru. „Prosíme, abyste se k nám 9. března od 02:00 [našeho času] připojili na odkazu twitch.tv/evo k oznamovacímu vysílání k EVO 2022. Ač jsme vděčni za úžasné hry, které se k nám letos později připojí v Las Vegas, je naším přáním dát vám s předstihem vědět, že Super Smash Bros. mezi nimi nebude.“

Super Smash Bros. bylo až dosud spojeno s EVO v rámci každého ročníku od roku 2007. Náznakem podobného incidentu, jaký pozorujeme nyní, se stal rok 2013, kdy se Nintendo bránilo vysílání všech zápasů ze hry Super Smash Bros. Melee. Po sílícím nátlaku komunity však své někdejší rozhodnutí obrátilo.

Při loňské březnové akvizici organizace EVO společností Sony vydal japonský výrobce her a konzolí též prohlášení, že své série, včetně Super Smash Bros., hodlá v turnajích podporovat i nadále. Samotné EVO 2022 se má po loňském odklonu do digitálního prostředí opět vrátit do tradičního fyzického formátu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama