Epic Games Store ani po pěti letech od svého spuštění není ziskový
i Zdroj: Epic Games
Novinka Epic Games Store ani po pěti letech od svého spuštění není ziskový

Epic Games Store ani po pěti letech od svého spuštění není ziskový

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

7. 11. 2023 08:00

Společnost Epic Games v pondělí u federálního soudu zahájila bitvu proti Googlu. Ostře sledovaný spor se točí kolem poplatků v aplikacích umístěných v obchodě Google Play. A stejně jako třeba v případě soudního klání mezi Microsoftem a FTC začínají prosakovat zajímavé informace.

Reklama

  • Generální manažer EGS prohlásil, že obchod stále není ziskový
  • Aktuálním cílem je zajistit další růst

Během soudního slyšení se nemluvilo pouze o fungování obchodu Google Play, řeč se stočila i k virtuálním regálům v Epic Games Store. K výslechu se mimo jiné dostavil generální manažer obchodu Steve Allison, který prozradil zásadní informaci.

Z jeho výpovědi vyplývá, že obchod ani po téměř pěti letech od spuštění není ziskový. Jedním dechem dodal, že aktuálním cílem je zajistit další růst. Na jeho slova upozornil magazín The Verge.

Epic chce pokračovat v pravidelném rozdávání her. Program už nalákal přes 90 milionů nových uživatelů
i Zdroj: Remedy Entertainment

Epic chce pokračovat v pravidelném rozdávání her. Program už nalákal přes 90 milionů nových uživatelů

Epic stále pokračuje s rozdáváním her ve vlastním obchůdku, bezplatná nabídka se i po letech mění týden co týden. A tak tomu…

16. 10. 2023 13:15

Epic Games Store byl spuštěn v prosinci roku 2018 s cílem převzít část trhu pod nadvládou společnosti Valve. V době, kdy si Steam bral celých 30 % z tržeb vývojářů, se najednou objevila mnohem přívětivější nabídka. Epic si totiž řekl o pouhých 12 %. 

V tomto duchu láká vývojáře i nyní, v rámci nedávno spuštěného programu Epic First Run dokonce odpouští veškeré poplatky, pokud vývojáři či vydavatelé uvedou daný titul exkluzivně v EGS po dobu šesti měsíců.

Další velké výdaje samozřejmě souvisí s investicemi do her, které každý týden rozdává zcela zdarma. Nedávno vyšlo najevo, že od spuštění tohoto programu Epic získal 90 milionů nových uživatelů. A v podobném duchu hodlá pokračovat i do budoucna.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama