EA definitivně ruší obstarožní systém BioWare bodů. DLC pro Dragon Age a Mass Effect můžete získat zdarma
i Zdroj: Electronic Arts / BioWare
Novinka EA definitivně ruší obstarožní systém BioWare bodů. DLC pro Dragon Age a Mass Effect můžete získat zdarma

EA definitivně ruší obstarožní systém BioWare bodů. DLC pro Dragon Age a Mass Effect můžete získat zdarma

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

14. 7. 2022 09:10

Virtuální měna BioWare Points, za níž šlo na PC kupovat obsah do několika starších her studia BioWare, letošním rokem skončí. Všechna individuální DLC, která byla podmíněná jejich nákupem, budou jsou po omezenou dobu zpřístupněna zdarma. Tato změna se dotýká sérií Dragon Age a Mass Effect.

Reklama

  • BioWare Points ztratí svou platnost 11. října 2022 
  • DLC pro hry ze sérií Dragon Age a Mass Effect, která za ně šlo koupit, jde do výše uvedeného data na Originu získat zdarma
  • Přebytečné body lze utratit na balíčcích do multiplayeru Mass Effectu 3

V e-mailu, který má vydavatelství Electronic Arts zasílat účtům se zbývajícími body BioWare, vydavatel oznámil, že systém končí tento podzim: „Oslovujeme vás, abychom vás informovali, že od 11. října 2022 již nebudou body BioWare k dispozici jako forma měny v obchodě Origin. Ostatní měny jako krystaly a platina v jiných titulech BioWare zůstávají nedotčeny.

V rámci zprávy bylo také uvedeno, že všechna DLC, která šla za body zakoupit (tedy např. Citadela nebo Lair of the Shadow Broker), uvolňuje zdarma do zmíněného data. Tento krok se týká her: Dragon Age: Origins, Dragon Age II, Mass Effect 2 a Mass Effect 3, přičemž zbývající body BioWare lze po 90 dní použít na multiplayerové balíčky pro Mass Effect 3. 

Co se týká platnosti nabídky, je více než příjemné, že jí lze využít už nyní. Patrně z technického důvodu tak lze ovšem na Originu v době psaní tohoto textu provést jen u Mass Effectu, neboť oba díly Dragon Age vykazují problém se zobrazením ceny DLC (pozn.: u prvního dílu už chyba nenastává). Pro stažení obsahu stačí zamířit na kartu vlastněné hry v rámci Originu a rozkliknout dole umístněnou položku Extra content.

Připomeňme, že BioWare body byly nedílnou a značně nepříjemnou součástí měnového systému studia BioWare kolem roku 2010. Zatímco konzoloví hráči mohli podle zvyklosti nakupovat obsah za běžnou měnu, majitelé PC byli nuceni nakupovat BioWare body ve fixních balíčcích za nepříliš výhodné ceny. EA nakonec situaci pár let nazpět napravilo, když vydalo sérií balíčků DLC na Originu a Steamu, které spojily hlavní obsah dohromady za rozumnou cenu. Některý obsah byl průběžně také uvolněn kompletně zdarma na webu EA a taktéž zahrnut do Legendární edice Mass Effectu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama