Dystopie křížená s malebnou pohádkou. Epic i GOG po omezenou dobu rozdávají další dvojici titulů
i Zdroj: Dark Crystal Games
Novinka Dystopie křížená s malebnou pohádkou. Epic i GOG po omezenou dobu rozdávají další dvojici titulů

Dystopie křížená s malebnou pohádkou. Epic i GOG po omezenou dobu rozdávají další dvojici titulů

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

24. 12. 2022 07:35

Pokud máte letos obavu, že od Ježíška přeci jen nedostanete dost videoherních dárků, pár si jich můžete pro jistotu rozbalit ještě před navštívením stromku. Sobě konkurující Epic Game Store i GOG totiž nadále pokračují v nadílce a svým uživatelům nabízí další dvě hry zdarma.

Reklama

  • Epic Game Store do 17:00 (24.12.) nabízí zdarma postapokalyptické sci-fi RPG Encased
  • GOG obdobně rozdává plošinovku Greak: Memories of Azur. Zde si lze hru vyzvednout do 15:00 (26.12.)

Poté, co Epic nedávno daroval hráčům celou sbírku klasického Falloutu, přichází na řadu Encased, a to až do dnešních 17:00. Pokud jste navíc minuli, že se slavný počin Bethesdy rozdával, není nač zoufat. Postapokalyptické RPG od Dark Crystal Games je mu totiž ve více směrech poměrně blízké – zachován je např. ikonický pohled shora, tahové souboje i celková dystopie zničeného světa–, přičemž jde i o hru, která je oproti Falloutu poměrně nová. K hráčům se poprvé dostala až loni, když je na přání vývojářů uvrhla do alternativních sedmdesátek, kdy si lidstvo ve své zvědavosti našlo cestu do tajemného Dómu, a následně získala hodnocení 79 % (Steam) a 7,3/10 (Metacritic).

Jak už jsme navíc nastínili, ani GOG neupouští od své tradice, což znamená, že si i tady můžete přijít pro hru zdarma. V rámci letošního oslavení vánočních svátků se po dříve rozdávaných hrách, jako byl Broken Sword nebo King of Seas, otevírá cesta ke Greak: Memories of Azur – nezávislé plošinovce vývojářů z Navegante Entertainment, která vám nabídne nejen krásnou ručně malovanou grafiku, ale především dvojici bratří Greaka a Raydela a jejich sestru Adary (Steam – 85 %, Metacritic 7,7/10).

Podobně jako v jiných pohádkách, které znáte ať už z vyprávění či čtení knih, i tady budete sourozencům pomáhat při jejich svízelné cestě světem. Výjimkou nebudou proto různé zapeklité hádanky, které za sebou nakonec ukrývají cestu do vytouženého domova, možnost využívat unikátních schopností jednotlivých postav k dosažení cíle nebo šanci okusit příběh, který zároveň zahřeje i pobaví.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama