Dvojice losangeleských policistů dostala výpověď, protože místo zákroku lovila Snorlaxe v Pokémon Go
i Zdroj: Hrej.cz
Pokémon Go Novinka Dvojice losangeleských policistů dostala výpověď, protože místo zákroku lovila Snorlaxe v Pokémon Go

Dvojice losangeleských policistů dostala výpověď, protože místo zákroku lovila Snorlaxe v Pokémon Go

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

11. 1. 2022 12:29

Velmi kuriózní případ pracovní liknavosti spojené s hrami nyní zveřejnil soud v Los Angeles. Dle dokumentů totiž v roce 2017 přišla o práci dvojice místních policistů proto, že místo uposlechnutí výzvy nadřízeného, který sháněl posily k loupežnému přepadení nedalekého obchodu, vyrazila na lov příšerek v tehdy extrémně populárním mobilním titulu Pokémon Go.

Reklama

  • V roce 2017 dva strážníci policie v Los Angeles neuposlechli volání pro posily u přepadení
  • Jeli totiž lovit Pokémony v Pokémon Go
  • Od policie pak byli vyhozeni

Velmi zkušení strážníci Louis Lozano a Eric Mitchell, kteří měli údajně dohromady odslouženo téměř třicet let, dle spisu ignorovali žádosti velitele, který sháněl posily pro zákrok proti loupeži v jedné z poboček obchodního řetězce Macy’s. Evidentně totiž zpozorovali, že se někde v okolí nachází několik Snorlaxů a Togeticů. O jejich úmyslech svědčí záznam palubní kamery ve služebním voze.

Dle důkazů strážníci zhruba dvacet minut objížděli okolí, diskutovali o Pokémonech a následně slavili úlovky obou cenných příšerek.

Později se snažili svůj přečin utajit před nadřízenými. Následně se snažili rozhodnutí LAPD o jejich vyhazovu zvrátit tím, že záznam palubní kamery nelze použít jako důkaz, protože to odporuje právům na soukromé konverzace mezi strážníky ve voze. 7. ledna letošního roku byl ale tento protest zamítnut, a právě v rámci něj byly zveřejněny dokumenty mapující kuriózní kauzu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama