Důvěryhodný insider přináší detaily o magické FPS od Electronic Arts, stejně jako Ride 5 i Trine 5. Na první zmíněnou už lákají i sami autoři
i Zdroj: Electronic Arts/ Ascendant Studios
Novinka Důvěryhodný insider přináší detaily o magické FPS od Electronic Arts, stejně jako Ride 5 i Trine 5. Na první zmíněnou už lákají i sami autoři

Důvěryhodný insider přináší detaily o magické FPS od Electronic Arts, stejně jako Ride 5 i Trine 5. Na první zmíněnou už lákají i sami autoři

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

9. 4. 2023 09:15

Zdá se, že vydavatelství Electronic Arts může mít v plánu letos vydat i kouzelnickou FPS Immortals of Aveum, která byla poprvé představena na The Game Awards 2022. Hra je prvním projektem nezávislého studia Ascendant Studios, které spadá pod label EA Originals a podle dataminera billbil-kuna by měla vyjít 20. července. Připomínáme, že Bllibil-kun běžně informuje o chystaných hrách v předplatném PS Plus, přičemž jeho pověst ho v tomto ohledu předchází. Spolu s tím také přináší zprávu o dalších titulech, o nichž oficiálně ani nevíme. Dle jeho informací se mimo jiné chystá totiž i zatím neoznámené Trine 5 a Ride 5.

Reklama

  • Insider Bllibil-kun přináší exkluzivní informace o hrách Immortals of Aveum, Trine 5 a Ride 5
  • První hra pod Electronic Arts vyjde prý už 20. července
  • Zbylé dvě komentuje stran jejich chystaného obsahu a platforem

Když zavítáme na webové stránky Immortals of Aveum, které, jak si sami můžete ověřit, nejsou moc obsáhlé, zjistíme, že stránka obsahuje jen dvě věci. Zaprvé jde o krátký popis, který si zopakujeme dále, a následně asi minutový teaser, který byl zveřejněn právě na loňských The Game Awards. Nic více, nic méně. Ačkoli jak se zdá, daleko zajímavější je situace na Twitteru. 

Zde se vývojářský tým Ascendant totiž ve stejný den jako Bllibil-kun vyjádřil, že čekání je téměř u konce. Spolu s tím uvedl i krátkou ukázkou, s níž bylo rovněž připomenuto, že hru vyvíjejí zkušení autoři.

To je fakt, o kterém jsme věděli už dlouho, protože ředitelem nově založeného studia není nikdo jiný než Bret Robbins, člověk, který prošel studii Visceral a Sledgehammer Games.

Immortals of Aveum je podle nich taktéž popisován velice ambiciózně. Jak už jsme slíbily, podaná synopse je taková, že bude “nová inovativní magická akce pro jednoho hráče z pohledu první osoby… odehrávající se v originálním fantasy světě plném magie a konfliktů, který je na pokraji zániku”. Nic víc známo není, takže pokud si nyní nepořídíme věšteckou kouli, nebo někdo nepřinese další informace, bude nutné čekat do oficiálního oznámení. I tak se ale těšíme.

Podobně tomu je zřejmě i u zbylých her, ačkoli zde se situace mírně liší. Zatímco na konto pátého Ride dříve nezazněla de facto žádná ucelená informace, u Trine 5 se Bllibil-kun činil již dříve. Jednalo se o hru, o které hovořil už letos v únoru, kdy uváděl, že hra ponese podtitul A Clockwork Conspiracy. 

Nově přidává info i o ceně a platformách. Titul má podle něj stát 30 dolarů (tedy asi 650 Kč) a podle jeho zdrojů zamíří na současnou i minulou generaci, tedy PC, PS5, PS4, Xbox Series, Xbox One a také Nintendo Switch. 

Právě o Switchi Bllibil-kun nejdříve nic neříkal, ale později ještě doplnil, že i ten je jednou z platforem. Co se týče hry jako takové, dataminer nakonec ukazuje i jeden gameplay obrázek, i když říkat tomu takhle je možná až příliš lichotivé. Jedná se snímek, který sice prozrazuje postavu mága Amadea, ale že byste z něj vytušili něco více, to se asi opravdu říct nedá. 

Důvěryhodný insider přináší detaily o magické FPS od Electronic Arts, stejně jako Ride 5 i Trine 5. Na první zmíněnou už lákají i sami autoři
i Zdroj: Billbil-kun

I v tomto případě si tak musíme počkat, s čím vyrukují vývojáři z Frozenbyte, což ostatně platí i pro nové Ride. To je naopak obestřeno ještě více tajemstvím, neboť jediné, co zatím víme, je to, že si studio Milestone v Evropě zažádalo i o registraci příslušné ochranné známky i s logem už loni v říjnu.

Titul má podle dataminera nicméně jisté rysy, o kterých nám již říct může: Zaprvé má dorazit skrze standardní i speciální edice a zadruhé má dojít minimálně na 6 bezplatných DLC balíčků. Jedno z DLC se má přitom jmenovat Far East Pack, ačkoli nevíme, co nabídne. Obdobně jako výše je tedy nutné vyčkat na oficiální potvrzení a v mezičase doufat, že to bude co možná nejdříve.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama