Doom nyní běží i na kostce z Lega. Prý je skoro nehratelný
i Zdroj: James Brown / Twitter
Kuriozity Novinka Doom nyní běží i na kostce z Lega. Prý je skoro nehratelný

Doom nyní běží i na kostce z Lega. Prý je skoro nehratelný

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

21. 6. 2022 11:15

V další epizodě našeho oblíbeného seriálu “hraní Dooma na podivných věcech” se podíváme na výtvor uživatele Twitteru Jamese Browna, který se rozhodl do malé modré kostičky Lega zapustit funkční obrazovku. A to samozřejmě znamená, že se seznam objektů, na kterých někdo hrál legendární střílečku rozšířil o populární dánskou hračku.

Reklama

  • Uživatel Twitteru James Brown vyrobil funkční monitor - Lego kostku
  • Pochopitelně na ní spustil Doom

Konkrétně se tento novozélandský kutil rozhodl přeměnit modrou kostičku ve tvaru často využívaném jako obrazovka ve skutečně funkční přístroj. Do útrob plastového odlitku tedy zasadil zobrazovací zařízení s úchvatným rozlišením 72x40 pixelů a jako bonus přeměnil spojovací výstupky v kapacitní (tedy dotykové) ovládací prvky.

V internetové komunitě neexistuje moc jistot, jednou z mála je ale to, že pokud má něco obrazovku, někdo se na tom pokusí spustit původního Dooma. V tomto případě samozřejmě nešlo o úplně jednoduchý proces. Samotný obraz bylo nutné výrazně zjednodušit, aby ho mohla primitivní obrazovka alespoň nějakým způsobem replikovat. I tak autor projektu podotýká, že je hra v této podobě prakticky nehratelná.

Závod ve spouštění Dooma na čím dál bizarnějších přístrojích se vyostřuje. I když kostka Lego, stejně jako má asi nejoblíbenější varianta běžící na těhotenském testu, nespouští hru v tom pravém slova smyslu a funguje jen jako obrazovka. V minulosti jsme Dooma mohli vidět na chytré lednici, tiskárně, bankomatu nebo vědecké kalkulačce. Také jsme informovali o skupině streamujících potkanů.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama