Domnělá Marvel hra od tvůrců XCOMu nemá obsahovat existující hrdiny
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Domnělá Marvel hra od tvůrců XCOMu nemá obsahovat existující hrdiny

Domnělá Marvel hra od tvůrců XCOMu nemá obsahovat existující hrdiny

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

8. 8. 2021 15:15

Když se počátkem června ukázala zpráva, že by vývojářské studio Firaxis mělo pracovat na hře ze světa Marvelu, řada fanoušků zřejmě doufala, že se objeví i známá jména hrdinů. Podle nejnovějších informací novináře Jeffa Grubba to ovšem není příliš pravděpodobné. Jeho zdroje ukazují na to, že by se hra měla omezit pouze na vytváření vlastních charakterů a existujících hrdinů z komiksů by mohla kompletně zdržet.

Reklama

  • Spekulovaná hra od vývojářů série XCOM nemá nabídnout existující komiksové postavy
  • Zdroje Jeffa Grubba hovoří o tom, že se dočkáme naopak tvorby vlastních hrdinů

Grubb soudí, že hra jako taková bude oficiální komiksové licence užívat pouze volně, čímž poukazuje na to, že by mohla čerpat pouze z prvků širšího zasazení, nikoli postav. Zmínil také, že by se měla ve svém podání více soustředit na nadpřirozenou složku, byť přiznává, že si není zcela jist, zda je tímto míněna sada postav, nebo cokoli jiného. Relativně s jistotou nicméně hovořil o tom, že se nedočkáme žádného z hrdinů filmového univerza.

S vyjádřením o nepřítomných postavách nejnovějšího projektu Firaxis nezapomněl Grubb okomentovat ani další klíčovou složku, a sice jejich úpravu. Nakonec, byla to právě personifikace týmu, která dopomohla XCOMu k jeho popularitě a nám jako hráčům zase k pocitu, že si skutečně budujeme vlastní jednotku. 

„Věřím, že hráčská postava, či přinejmenším přidělaná skupina hrdinů, bude upravitelná, a v jistém směru tak naváže na déletrvající odkaz série XCOM,“ uvedl Grubb v podcastu Giant Bomb.

V kontextu spekulovaného projektu je taktéž potřeba připomenout čerstvé prohlášení vydavatelství 2K, pod které Firaxis spadá. To se nechalo slyšet, že ještě před koncem srpna (nejspíše na Gamescomu) plánuje představit další ze svých značek, přičemž nejeden zdroj naznačil, že by se mohla jednat právě o výše popisovanou hru. Že je tato možnost poměrně reálná nasvědčuje i vyjádření 2K z května letošního roku, popisující tvůrce XCOMu jako studio, které do konce roku čeká odhalení vícero projektů. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama