Do Age of Empires II po letech konečně míří i Češi. Zabojujeme si v kůži husitů
i Zdroj: Hrej.cz
Age of Empires II Definitive Edition Novinka Do Age of Empires II po letech konečně míří i Češi. Zabojujeme si v kůži husitů

Do Age of Empires II po letech konečně míří i Češi. Zabojujeme si v kůži husitů

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

14. 6. 2021 11:15

Microsoft si připravil velmi příjemné překvapení pro evropské hráče Age of Empires II: Definitive Edition. Oznámil totiž konkrétnější obsah připravovaného DLC Dawn of the Dukes, které přinese nové národy Poláků a Čechů. “Bohemians” budou disponovat speciální jednotkou, zbraní i unikátním hradem připomínajícím Karlštejn. Hlavní postavou národa bude Jan Žižka z Trocnova.

Reklama

  • DLC Dawn of the Dukes pro Age of Empires II: Definitive Edition přinese Čechy a Poláky
  • Ve třech nových kampaních prožijete příběhy vojevůdců včetně Jana Žižky
  • Husité ovládají obrněné vozy a houfnici

Rozšíření má přijít v srpnu, a pokud si předobjednáte čtvrtý díl Age of Empires, dostanete ho zcela zdarma. Hlavním lákadlem jsou samozřejmě zmíněné národy. Češi zaujmou především bojovým vozem, ze kterého ve skutečnosti vznikaly ikonické vozové hradby. Sami autoři jej označují za předchůdce dnešního tanku. Husité jsou zároveň vyobrazováni jako velmi vyspělý národ, který uměl efektivně využívat střelného prachu, hráči tedy v boji ohrozí nepřítele houfnicemi. V jedné ze tří nových kampaní pak v roli legendárního vojevůdce Jana Žižky vytvoříte z neškodných sedláků armádu, kterou zaskočíte celou tehdejší Evropu a rozdrtíte početnou armádu Svaté říše římské.

Poláci dostanou do vínku speciální jednotku Obuch a taktéž nabídnou vlastní kampaň. Třetí příběhové rozšíření se zaměří na již přítomný národ Litevců. Na přiložených obrázcích si novinky, především pak ty české, můžete podrobně prohlédnout.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama