Dlouholetý hráč Destiny 2 dostal kontroverzní ban za použití módu v jiné hře
i Zdroj: Bungie
Destiny 2 Novinka Dlouholetý hráč Destiny 2 dostal kontroverzní ban za použití módu v jiné hře

Dlouholetý hráč Destiny 2 dostal kontroverzní ban za použití módu v jiné hře

Dominik Tománek

Dominik Tománek

23. 2. 2024 14:00 4

Ve hře strávil přes deset let, ale teď dostal permanentní ban. Anti-cheat systém totiž v jeho počítači našel mód do Total War.

Reklama

  • Hráč Cruz dostal perma ban za použití módu v Total War
  • Ban mu zůstal i po manuální kontrole

V komunitě hry Destiny 2 se momentálně řeší kauza vyvolaná kontroverzním banem legendárního hráče Cruze z klanu Elysium. Cruz je držitelem čtyřnásobným držitelem titulu World's First raider, což je událost, při které se hráči pokoušejí dokončit raid v co nejrychlejším čase. Další titul už ale možná nedostane, protože mu Bungie udělilo permanentní ban za použití módu ve hře ze série Total War. 

„Mají zastaralý ekonomický systém, takže obvykle spouštím program, který situaci zmírňuje nad rámec toho, co umí některé mody ze Steam Workshopu,“ píše Cruz na svém profilu o módu ArtMoney, kterou použil k hraní Total War: Shogun 2. „Jsem si jistý, že poté, co jsem ArtMoney zavřel, protože jsem v poslední době hodně hrál Shogun 2, byl na pozadí stále aktivní." Cruz následně píše, že se proti banu odvolal a lidem z Bungie popsal, jak ArtMoney funguje. I po manuální kontrole ale jeho permanentní ban stále zůstává aktivní. 

Proběhla tak debata o tom, zda má software schopnost skutečně ovlivnit Destiny 2, nebo ne. Někteří tvrdí, že způsob, jakým tento program funguje, nemůže ovlivnit soubory žádné online hry. Jiní říkají, že to může udělat, pokud je upraven, a není to poprvé, co byl někdo zabanován za používání ArtMoney. Někteří z hráčů pak začali upozorňovat na to, jak některý anti-cheat systémy přistupují k vašemu soukromí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama