DICE LA mění název a oznamuje nový projekt. Vince Zampella bude i nadále dohlížet na chod studia
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka DICE LA mění název a oznamuje nový projekt. Vince Zampella bude i nadále dohlížet na chod studia

DICE LA mění název a oznamuje nový projekt. Vince Zampella bude i nadále dohlížet na chod studia

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

8. 7. 2021 10:26

Pod chystaný Battlefield 2042 se podepíše hned několik týmů, mimo jiné třeba studio Criterion, které kvůli výpomoci bylo nuceno odložit další díl série Need for Speed. Švédskému DICE pomáhá také pobočka v Los Angeles, která se brzy vydá svou vlastní cestou.

Reklama

  • Z DICE LA se stává studio Ripple Effect
  • Tým oznámil, že začíná pracovat na novém projektu
  • Vince Zampella i nadále zůstává součástí managementu

DICE LA se totiž přejmenovalo Ripple Effect, čímž dalo jasně najevo, že se do budoucna bude chtít prosadit jako samostatný tým pracující na vlastních projektech. Změnu v oficiálním příspěvku komentoval generální manažer Christian Grass. “Jsme opravdu pyšní na naši práci jako DICE LA, DICE bude navždy součástí naší DNA, ale za posledních osm let jsme si vybudovali vlastní kulturu a způsob práce. Těšíme se na to, co přijde, až rozšíříme náš tým a najdeme vlastní identitu.”

Je známo, že na práci pobočky dohlíží Vince Zampella z Respawn Entertainment. Ze zprávy vyplývá, že dohlédne i na další projekty. Zampella prohlásil, že je tým schopen produkovat tituly o vysoké kvalitě, přičemž vyzval další vývojáře, aby zvážili, zda se nechtějí přidat.

Jak už bylo řečeno, studio se podílelo na dalším Battlefieldu, konkrétně na jednom z režimů, který zatím nebyl oficiálně představen. Už nyní ale oznámilo, že se pomalu rozjíždí práce na zcela novém projektu.

Vývojáři z Ripple Effect už něco pamatují. Jako DreamWorks je před více než dvaceti lety odkoupilo EA, načež fungovali pod označením EA Los Angeles. Po letech došlo na další přejmenování na Danger Close Games, na starost dostali značku Medal of Honor. Po nevalném přijetí Warfightera bylo studio uzavřeno, vývojáři se přesunuli pod DICE, kde se museli smířit s rolí podpůrného týmu. Snad právě Vince Zampella přinese vývojářům štěstí a dokáže studio správně nasměrovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama