Detaily prvního DLC pro Breath of the Wild
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Detaily prvního DLC pro Breath of the Wild

Detaily prvního DLC pro Breath of the Wild

Pavel Makal

Pavel Makal

2. 5. 2017 07:45
Reklama

The Legend of Zelda: Breath of the Wild je na trhu již skoro dva měsíce a mnozí již mají Linkovo výjimečné dobrodružství za sebou. To ale neznamená, že by ve hře nebylo stále co objevovat. A pokud už se vám dosavadní obsah zajídá, možná vezmete za vděk prvním detailům o chystaném DLC.

Nintendo prozatím představilo první ze dvou chystaných rozšíření, které budou v rámci season passu k mání. Ačkoli jste možná čekali, že DLC nějakým způsobem obohatí příběh, minimálně to první se bude soustředit spíše na různé vedlejší, byť ne nezajímavé prvky. Tím prvním bude jakási variace na známý režim Horda, který se zde nazává Trial of the Sword. Ve zbrusu nové lokaci se Link bude muset popasovat s vlnami nepřátel, začne zcela bez vybavení a jeho úkolem bude projít celých 45 místností. Pokud se mu to podaří, probudí skutečnou sílu Master Swordu. Co to ve skutečnosti znamená? To se nejspíš dozvíme až ve hře.

Kromě této aktivity přinese první DLC také Hard Mode, který zkušeným hráčům poskytne větší výzvu. Především zvýší úroveň nepřátel na konkrétních místech, takže tam, kde jste například v minulosti potkali jen červeného Bokoblina, vás teď bude čekat jeho silnější modrá varianta. Nepřátelům se ale také postupně doplňuje zdraví a dokáží vás zpozorovat na delší vzdálenost. Nintendo také prozradilo, že nově nás na určitých místech světa čekají podivuhodné vznášející se platformy, na nichž můžeme bojovat s nepřáteli a získávat zajímavé poklady. Ať už to bude vypadat jakkoli, poklady rozhodně chceme.

Zajímavým prvkem je také implementace režimu Hero’s Path. Ten bude mapovat Linkovy výpravy po světě Hyrule za uplynulých 200 hodin hraní. Příjemné je, že bude fungovat i retroaktivně, takže zmapuje vaše hraní, i kdybyste hráli již od vydání hry. Vývojáři si od této funkce slibují, že se hráči budou lépe orientovat a budou mít přehled o tom, které oblasti ještě nenavštívili. S cestováním souvisí ještě jedna novinka – kdesi v divočině je uschována truhlice s předmětem Travel Medallion. Ten vám umožní zaregistrovat si jedno místo na mapě, na nějž se kdykoli můžete vrátit skrz funkci rychlého cestování.

Další ukryté poklady pak skrývají osmičku nových kusů vybavení, které jsou spjaty se staršími díly série. Jejich podobu naleznete v galerii. No a poslední součást DLC potěší všechny z vás, kteří se pokoušejí posbírat všech 900 semínek Koroků. Nově totiž můžete nalézt speciální masku, která se zatřese pokaždé, když je nějaký ukrytý Korok nablízku.

První obsahový balíček by měl dorazit v průběhu léta, ten druhý je naplánovaný na letošní Vánoce. The Legend of Zelda: Breath of the Wild taktéž obdržela nový malý update, který do hry přidává nová jazyková nastavení. Nově tedy můžete využívat také francouzský, španělský, italský nebo ruský dabing. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama