Destroy All Humans! 2: Reprobed nevyjde na konzolích minulé generace kvůli náročnému split-screenu
i Zdroj: Hrej.cz
Destroy All Humans! 2 - Reprobed Novinka Destroy All Humans! 2: Reprobed nevyjde na konzolích minulé generace kvůli náročnému split-screenu

Destroy All Humans! 2: Reprobed nevyjde na konzolích minulé generace kvůli náročnému split-screenu

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

27. 10. 2021 12:02

Vydavatelství THQ Nordic letos v září v rámci vlastní showcase potvrdilo, že studio Black Forest Games naváže na úspěšný remake Destroy All Humans!, momentálně pracuje i na předělávce druhého dílu. Ta ovšem dorazí pouze na konzole nové generace. Vývojáři nyní vysvětlují, proč se takto rozhodli.

Reklama
  • Destroy All Humans! 2: Reprobed nedorazí na konzole Xbox One a PlayStation 4
  • Hlavním důvodem je split-screen a s ním spojené zvýšené nároky
  • Autoři nechtěli gaučovou kooperaci zbytečně svazovat a omezovat

V rozhovoru pro magazín Gaming Bolt promluvil o remacích technický ředitel Johan Conradie a také asistující kreativní ředitel Stefan Schmitz. Dle jejich slov se studio během přípravy verzí pro minulou generaci konzolí pořádně nadřelo už v případě remaku prvního dílu. U dvojky by šlo o ještě větší výzvu, jelikož spolu s ní hodlají nabídnout i možnost hrát ve split-screenu. “Optimalizace byla v případě PS4 a Xbox One obrovskou výzvou, ta by se ještě zvětšila v přípravě split-screenu pro DAH!2: Reprobed. Kooperace ve split-screenu pojede na konzolích ve 30 FPS, to je podle nás komfortní herní zážitek. Singleplayer poběží v 60 FPS.” 

Destroy All Humans! 2 - Reprobed bylo představeno trailerem s hudbou kapely Rammstein
i Zdroj: Hrej.cz

Destroy All Humans! 2 - Reprobed bylo představeno trailerem s hudbou kapely Rammstein

THQ Nordic oficiálně oznamuje remake další výpravy vesmírného dobyvatele Crypta. Společně s podtitulem Reprobed se nástupce…

18. 9. 2021 07:35

Vývojáři by na konzolích Xbox One a PlayStation 4 museli možnosti ve split-screenu značně omezit, šlo by třeba o maximální vzdálenost mezi postavami. A něco takového zkrátka udělat nechtěli. Dalším faktorem je počet okolních NPC postav, který se oproti remaku jedničky značně navýšil (z 20 na 50), to samé platí i pro okolní objekty, těch údajně bude až pětkrát více. Spolu s vyšší úrovní detailů by mělo jít o daleko bohatší zážitek. “Úrovně v DAH!2 jsou větší a více komplexní než v případě DAH!1. Bylo by extrémně náročné, ne-li nemožné, udržet u DAH!2: Reprobed na konzolích minulé generace vizuální úroveň, která by byla srovnatelná s DAH!1.”

Destroy All Humans! 2: Reprobed se krom konzolí PlayStation 5 a Xbox Series chystá také na PC. Hra by měla vyjít někdy v příštím roce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama