Desetileté úsilí o vytvoření nové Alenky selhalo. Alice: Asylum ve spolupráci s otcem série zřejmě už nikdy nevznikne
i Zdroj: American James McGee
Novinka Desetileté úsilí o vytvoření nové Alenky selhalo. Alice: Asylum ve spolupráci s otcem série zřejmě už nikdy nevznikne

Desetileté úsilí o vytvoření nové Alenky selhalo. Alice: Asylum ve spolupráci s otcem série zřejmě už nikdy nevznikne

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

8. 4. 2023 10:35 4

Zpracování herní Alenky v říši divů, které odstartoval American James McGee, zřejmě již nečeká další nástupce. Ačkoli je tomu totiž už více než dekáda od toho, co se fanoušci jeho díla dočkali Alice: Madness Returns (2011) a více než 20 let od prvního American McGee's Alice (2000), informace o třetím dílu jsou nyní pochmurné. Přestože vývojáři na popud již třetí hry založili i Patreon, který financoval vývoj Alice: Asylum s řadou podporovatelů, McGee nově oznámil, že třetí hra nevejde ve skutečnost.

Reklama

  • Alice: Madness Returns nakonec nečeká žádné pokračování ve formě nové hry
  • Majitel značky (Electronic Arts) znovu odmítl návrh na produkci nového dílu s názvem Alice: Asylum a původní tvůrce od vývoje ustupuje

Díl s podtitulem Asylum nám byl oficiálně odhalen v roce 2017, kdy byl zamýšlen jako chronologický prequel k prvnímu American McGee's Alice. Nicméně, později se nápad změnil. V určitém bodě vývoje se Asylum stalo závěrečným dílem celé trilogie, kdy se předpokládalo, že hráč již prošel oběma díly série, a tedy řečeno stručně, celé dílo bylo chápáno jako přímé pokračování Madness Returns. 

Od té doby odhalil McGee různé střípky toho, jak on a jeho přátelé tu a tam na hře pracovali. Například jsme se tak dozvěděli, že Alenka měla na začátku děje trpět těžkou amnézií, která byla až tak silná, že si nepamatovala nejen na Říši divů, ale dokonce ani na kočku Cheshire. 

Alenka prý v tomto rozpoložení pokračovala ve vzpomínání na svůj původní život. Po tutoriálu měla údajně dojít k uvědomění, že její rodina již tragicky zemřela v sevření plamenů, a pokračovat tak v tom, že si rozvzpomínala i na svůj pobyt v Rutledgeově ústavu a také na práci v sirotčinci. Nakonec se Alence prý podle tohoto návrhu vrátily i jednotlivé vzpomínky na zbytek světa a vstříc tomuto uvědomění byla dohnána do současnosti. 

Po oživení Dead Space si návrat přeje i autor herní Alenky v říši divů
i Zdroj: Hrej.cz

Po oživení Dead Space si návrat přeje i autor herní Alenky v říši divů

Návrat Dead Space se během čtvrtečního EA Play Live stal velkou událostí. Důvodů bylo mnoho. Jednak pomrknutí na jeden z…

25. 7. 2021 09:40
1

Bohužel, ani jeden z těchto návrhů opakovaně neprošel, což se dozvídáme i nyní. Jak uvádí McGee ve svém textu na Patreonu, ačkoli byl jeho nápady opakovaně předkládány vydavateli Electronic Arts (coby vlastníku IP), společnost prý jeho žádost o financování hry vždy odmítla, a to nově např. kvůli interní analýze, kdy nechtěla poskytnout licenci ani komukoli jinému (včetně McGeeho).

Co se týče starších selhání, McGee vysvětluje, že rozdíl v tom, že vývoj tehdy dál pokračoval, byl v tom, že tehdy prý ještě cítil, že má naději hru dokončit. Jednalo se prý zejména o pomoc komunity a tvorbu tzv. Design Bible, v níž byly podrobně rozepsány všechny funkce ke hře, přičemž fanoušci mohli hru také podporovat v rámci Patreonu nebo nákupu předmětů.

Nic z toho se však neukázalo jako dostatečné. McGee na Twitteru ke včerejšímu dni totiž oznámil, že projekt opouští, a to – zdá se – nyní již defitivině. Krátce po dokončení Design Bible prý podle svých slov sice obnovil jednání s EA ve snaze protlačit hru, nicméně po předložení knihy a produkčního plánu (vzniklém ve spolupráci s Virtuos Games) bylo stvrzeno, že EA nemá zájem. Vzhledem k reakci a dlouholetému vysilujícímu boji McGee současně prohlásil, že od projektu zcela odstupuje, přičemž se k němu asi ani nechce vrátit. Pokud tedy někdy  dojde na třetí díl, nebude se na něm (nejspíše) podílet, i přestože vedl první a druhý a oba byly zdařilé.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama