Dead Island 2 bude odhaleno koncem roku, tvrdí Tom Henderson. Má nabídnout 5–6 hratelných postav
i Zdroj: Deep Silver
Dead Island 2 Novinka Dead Island 2 bude odhaleno koncem roku, tvrdí Tom Henderson. Má nabídnout 5–6 hratelných postav

Dead Island 2 bude odhaleno koncem roku, tvrdí Tom Henderson. Má nabídnout 5–6 hratelných postav

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

3. 8. 2022 08:40

O druhém Dead Island se letos rozhodně nemlčí jako dříve. Když pomineme žertovnou situaci u Goat Simulatoru 3, kde se autoři svezli na vlně spekulací a parodovali trailer z roku 2014, informace přišly i od Toma Hendersona. Ten se coby známý a relativně důvěryhodný insider navíc k tématu opakovaně vrací. Už dříve prohlásil, že zombie hra vydavatelství Deep Silver může v lepším případě vyjít i letos. Nyní na tyto informace navazuje s ohledem na první oficiální data.

Reklama

  • Zdroje Toma Hendersona uvádí, že Dead Island 2 má být představeno v posledním čtvrtletí letošního roku
  • Jako pravděpodobnou akci označují The Game Awards pořádané v prosinci

Nejnovější příspěvek insidera na webu Try Hard Guides vrhá částečně světlo na to, kdy by mohla být hra odhalena. Podle Hendersona by k opětovnému odhalení Dead Island 2 mohlo dojít v posledním čtvrtletí letošního roku, přičemž jeho zdroj označil The Game Awards za „velice smysluplnou volbu“. Hendersonův zdroj na druhou stranu ale neuvedl žádné konkrétní datum, takže to berte spíše s puncem toho, co se případně stát může. Co se naopak ukazuje jako pravděpodobné, ač zatím ne potvrzené, je ráz hry. Zdroj, který k insiderovi mluvil, uvedl, že i nový díl bude pokračovat v kooperaci, kde nabídne 5-6 hratelných postav.

Připomínáme, že hru postupně vyvíjelo několik větších evropských týmů. Proces začal před rokem 2012 u německého studia Yager (Spec Ops: The Line), u něhož však setrval jen do roku 2015, než byl titul tvůrcům odebrán. O rok později přešel projekt do Velké Británie, kde skončil u rostoucího týmu Sumo Digital (Crackdown 3, Hood: Outlaws & Legends). Zde projekt setrval až do roku 2019, načež přešel a dodnes zůstal u britského Dambusteru (Homefront: The Revolution). Jak bylo za poslední měsíce navíc naznačeno nabídkami prací, Dambuster hru patrně vyvíjí jen pro PS5, Xbox Series a PC.

Dead Island 2 má šanci vyjít už tento rok. Od odhalení by jej tak dělilo 8 let
i Zdroj: Hrej.cz

Dead Island 2 má šanci vyjít už tento rok. Od odhalení by jej tak dělilo 8 let

Dead Island 2, jenž s prvním dílem posloužil jako předloha Dying Light, může podle Toma Hendersona vyjít už tento rok.…

10. 2. 2022 22:55

Po únorové zprávě, že práce na hře dále pokračují, se mělo Hendersonovi ozvat několik zdrojů na podporu tohoto tvrzení. Jeden, který tvrdil, že hru osobně hrál, měl pak dokonce prohlásit, že Dead Island 2 je jeho nejočekávanější hra. Dáme-li však stranou podobná prohlášení, nové zdroje také potvrdili, že se ve hře vydáme na více míst, včetně Hollywoodu a San Francisca.

Po první zprávě Hendersona se evropský vydavatel Deep Silver a jeho mateřská společnost Embrace Group rozhodly též komentovat hraniční termín vydání hry. Společnosti uvedly, že s uvedením titulu na trh počítají již před začátkem dalšího fiskálního roku, byť souběžně nevyloučily ani další možné posunutí. Vzhledem k tomu, že komentáře padly v aktuálním fiskálu, znamenalo by to, že k vydání hry potenciálně dojde před koncem března 2023.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama