Další hra zdarma. Vyzvednout si nyní můžete špionážní strategii z alternativní studené války
i Zdroj: FibreTigre
Novinka Další hra zdarma. Vyzvednout si nyní můžete špionážní strategii z alternativní studené války

Další hra zdarma. Vyzvednout si nyní můžete špionážní strategii z alternativní studené války

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

17. 6. 2023 10:25

Platforma GOG znovu navazuje na bezplatné čtvrtečníky Epicu a opět představuje vlastní hru zdarma. Tentokrát se jedná o politickou špionážní strategii vývojářské skupiny FibreTigre, která je známá např. díky vesmírné strategii Out There. Mluvíme o tahové strategii Sigma Theory: Global Cold War, která je v následujících již jen dvou dnech zdarma až do pondělních 15:00.

Reklama

  • Obchod GOG nyní rozdává špionážní strategii Sigma Theory: Global Cold War
  • Titul můžete získat zdarma až do pondělí 19. června do 15:00

Sigma Theory vás pasuje do role ředitele rozvědky jednoho ze států během alternativní studené války, která odstartovala éru rychlého, avšak možná až příliš náhlého pokrok. Země po celém světě začaly zajímat o kus nový kus revoluční technologie. Tento objev nazvali jako "Teorii Sigma" a spojili jej s rozvojem dalšího výzkumu, jako např. robotických očích, singularit, bioniky nebo předpovědí na burze. Jedná se tak o objev, který může zajistit lepší budoucnost lidstva, pokud je využit správně, a špatnou, pokud padne do nepravých rukou. Vzhledem k tomu je tedy důležité, aby to byl právě váš národ, kdo bude těžit z výhod jako první, a naopak, aby se jich ostatní země zmocnily co možná nejdéle.

Jakmile se vaši agenti dostanou na místo určení, začíná tedy teprve ta pravá práce. Z jednotlivých akcí můžete vybrat např. to, že budou potají shromažďovat informace, a tím zvyšovat vaše pochopení světa, hledat vědce, kteří technologii rozumí, a pokud jsou obzvláště zdatní, mohou vyšťourat i nějakou tu špínu na vůdce, kteří vám čelí.

Kdykoli se tak rozhodnete, že svoláte schůzku s hlavou jiného státu, můžete své informace použít proti ní — buď můžete nátlak vyvinout tím, že naznačíte vaše tajné informace, nebo tím, že jí opravdu ukážete kompromitující fotografie. Volba je jen na vás. Vaše dialogové volby pošlou totiž měřič náklonnosti nahoru nebo dolů dbale na tom, na kterou stanu se přikloníte. V závislosti na tom, jak si vůči ostatním pak stojíte, může tedy buď dojít k tomu, že při žádosti o cokoli, bude váš vliv dostatečně vysoký na to, abyste to dostali – a to ještě zdarma –, nebo takový, že se tak ani nestane.

Premisa je tedy poměrně jasně daná a jednoduchá, nicméně možností hraní je tu více. Při zahájení hry si totiž musíte vybrat hned z nabídky 10 zemí, z nichž každá nabízí vlastní výhodu. Například u Spojeného království bude první agent, kterého naverbujete, vždy loajální ke své zemi, zatímco u USA bude pro snazší přesvědčit vědce, aby pro vás pracovali. 

Po tomto výběru si musíte už pro svou postavu vybrat pouze manžela/manželku, je(n)ž bude při hraní působit jako agent jiné organizace a bude žádat o pomoc u některých úkolů. Přitom budete přirozeně vystaveni volbám, které ovlivní další hraní. Například máte na výběr, zda jim ihned pomůžete, a tím posílíte svůj vztah i některé výhody, nebo se vzepřete a rozvážete si ruce při jiné činnosti.

Dále si musíte vybrat ještě čtyři agenty, které přijmete do týmu z počátečního výběru 16 agentů. Hraním si nakonec můžete odemknout těchto agentů až 58, přičemž každý bude třímat 2 statistiky – inteligenci a sílu; a dále písemný profil a seznam vlastností. Agenti s vysokou inteligencí budou např. užiteční při hackování a vyjednávání, zatímco agenti s vyšší silou se tradičně více uplatní při výsleších a únicích. Pro speciální případy budete pak mít i speciální pracovníky.

Epic rozdává oba díly plošinovky Guacamelee! Příští týden se půjde na lov
i Zdroj: Drinkbox Studios

Epic rozdává oba díly plošinovky Guacamelee! Příští týden se půjde na lov

Epic najel do starých kolejí, po červnovém speciálu pokračuje v tradiční nabídce bezplatných her. Tentokrát nadešel čas na…

16. 6. 2023 08:54
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama