Dabér Ghosta končí. Activisionu se nelíbila jeho sexistická prohlášení
i Zdroj: Hrej.cz
Call of Duty: Modern Warfare Novinka Dabér Ghosta končí. Activisionu se nelíbila jeho sexistická prohlášení

Dabér Ghosta končí. Activisionu se nelíbila jeho sexistická prohlášení

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

10. 5. 2021 13:04 9

Jeff Leach, herec a komik který propůjčil hlas oblíbené postavě Simona Ghosta Rileyho v rebootu akční série Call of Duty: Modern Warfare, už si svou roli nezopakuje. Vydavatelství Activision s ním totiž utlo veškerou spolupráci po tom, co se na sociálních sítích objevily záznamy z let 2017 a 2020. Na nich se Leach velmi nevybíravě vyjadřuje k ženám.

Reklama

  • Představitel Ghosta Rileyho Jeff Leach byl obviněn ze sexistických narážek během streamů
  • Activision s ním okamžitě ukončil spolupráci
  • Leach se brání, prý jde o útok na jeho osobu a záběry jsou vytržené z kontextu

„Neukázala se, protože by musela být skutečně vtipná a nemohla by se spoléhat jen na svůj strašný dekolt,“ komentoval v roce 2017 absenci streamerky TheZombiUnicorn během jednoho z živých vysílání. Příspěvek, který se objevil na Twitteru, pak v sestřihu ukazuje i další Leachovy výstupy. Ve svých živých vysílání Warzone se například obul do jedné z hráček a označil ji za “zku***** hnusnou, hnusnou, odpornou, emo krávu”. 

Activision s Leachem okamžitě ukončil spolupráci. „Sexismus nemá žádné místo v našem průmyslu, našich hrách ani ve společnosti. Activision už dále nespolupracuje s Jeffem Leachem. Podobné poznámky a prohlášení tvrdě odsuzujeme. Jsme odhodlaní nabízet zábavné a bezpečné zážitky pro všechny hráče,“ oznámila společnost.

Leach se proti obviněním taktéž tvrdě ohradil. Označil je za vytržená z kontextu a zneužitá pro velmi konkrétně negativní vyobrazení jeho osobnosti. Také upozornil na to, že jako profesionální komik jen “ničí” jakéhokoliv trolla, který komentuje jeho obsah, nehledě na jeho rasu, věk nebo pohlaví.

V diskuzním vláknu se rozjela poměrně ostrá debata nad tím, zda je v pořádku reagovat na trolly podobně útočným způsobem. Někteří uživatelé tvrdí, že jsou podobné poznámky k ženám neakceptovatelné za každých okolností. Jiní naopak souhlasí s tím, že na agresivní a negativní komentáře trollů lze reagovat jakkoliv nevybíravým způsobem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama