crytek-zrusil-hru-podobnou-last-of-us
Novinka Crytek zrušil hru podobnou Last of Us

Crytek zrušil hru podobnou Last of Us

Ondřej Švára

Ondřej Švára

13. 8. 2012 15:37 1
Reklama

Až nyní se na německý Crytek provalilo, že před čtyřmi lety plánoval vydat hru velmi podobnou současnému The Last of Us od Naughty Dog. Crytek ji vyráběl hned rok po uvedení Crysis, tedy v roce 2008, ale z neznámých důvodů ji později zrušil.

Postapokalyptická survival akce nesla pracovní název Project Jelena. Jelena byla dívkou, která se nyní objevuje v mnoha technologických demech pro CryEngine 3. A ze hry zůstal také funkční první level, jenž je po úpravě součástí development kitu jako takzvaná Forest mapa. Autentičnost informací nepřímo potvrzuje tři roky staré prohlášení šéfa Cryteku Cevata Yerliho, který řekl, že Forest map bylo součástí jednoho nejmenovaného zrušeného projektu.

Podle webových stránek jistého designéra Macieje Kuciary neměla Jelena v nedokončené hře vystupovat sama, ale podobně jako v The Last of Us jí byl k ruce mužský partner. Kuciara to ví, protože v Cryteku nedávno pracoval.

Teď už Kuciara v Cryteku není,  přestoupil totiž hádejte kam... k Naughty Dog. Možná i to je důvod, proč jsou si obě hry tak podobné. Project Jelena si můžete prohlédnout v galerii.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama