Cloudové hraní konečně přichází i na Xbox. Zatím jen pro Xbox Insidery
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Cloudové hraní konečně přichází i na Xbox. Zatím jen pro Xbox Insidery

Cloudové hraní konečně přichází i na Xbox. Zatím jen pro Xbox Insidery

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

29. 9. 2021 16:28

Služba Xbox Cloud Gaming, která je v současnosti dostupná na počítačích i mobilních zařízeních, konečně vyráží vstříc konzolím Xbox. Členové testovacího programu Xbox Insider nyní můžou vyzkoušet, jak cloudové hraní funguje na Xboxu One i konzolích Xbox Series. Služba by primárně měla fungovat jako varianta “demoverze”, je technicky omezena.

Reklama

  • Microsoft na Xboxu spouští testování Xbox Cloud Gaming
  • Zatím zve vybrané členy programu Xbox Insider
  • Ostré spuštění by mělo proběhnout o vánocích

Stejně jako na ostatních zařízeních umožní Cloud Gaming streamování titulů v reálném čase. Nicméně zatímco na mobilech nebo počítačích je lákavý aspekt toho, že můžete hrát velké tituly na cestách nebo obecně mimo domov, cloudové hraní na Xboxu by mělo představovat variantu zkušebního trialu. Hráči by teoreticky měli mít možnost hru na chvíli vyzkoušet a rozhodnout se, zda si jí skutečně zakoupí (nebo stáhnou z nabídky Xbox Game Pass). Prioritou ale zůstává nativní hraní. Streamování cloudu totiž, vedle očividných omezení v podobě vysoké náročnosti na připojení nebo komprese obrazu, limituje rozlišení na 1080p.

Druhým využitím je pak streamování her exkluzivních pro Xbox Series v prostředí Xbox One. To bude v praxi platit třeba pro Microsoft Flight Simulator. Ten nicméně nebude v nabídce hned od oficiálního spuštění služby. V úvodní stovce titulů najdete většinu klasických titulů first-party studií Microsoftu včetně Halo, Gears, Outer Worlds, Sea of Thieves, Ori, Forza Horizon nebo State of Decay. Pro hraní bude potřeba členství Game Pass Ultimate a všem hráčům bude dostupné během letošních vánoc.

Pokud jste součástí Xbox Insider, konkrétně pak panelů Alpha Skip-Ahead a Alpha, mohla by vám služba být zpřístupněna už dnes. Microsoft ale upozorňuje, že zatím do akce posílá jen část uživatelů. Postupem času by měl pozvánek rozesílat více.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama