Cities: Skylines se u části modů potýká se škodlivým kódem. Valve banuje obviněného hráče
i Zdroj: Hrej.cz
Cities: Skylines Novinka Cities: Skylines se u části modů potýká se škodlivým kódem. Valve banuje obviněného hráče

Cities: Skylines se u části modů potýká se škodlivým kódem. Valve banuje obviněného hráče

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

13. 2. 2022 08:05

Pokud jste uživatelé modifikací do budovatelské strategie Cities: Skylines, měli byste zřejmě zpozornět. Několik nejpopulárnějších modů od autora vystupujícího pod jménem Holy Water a Chaos se ukázalo býti nositelem závadného kódu. Na tuto skutečnost upozornil komunitní správci na Redditu. Je doporučeno, aby hráči urychleně odhlásili odběr všech těchto modů.

Reklama

  • Komunitní manažeři Cities Skylines upozorňují na závadné modifikace
  • Nabádají k jejich odstranění a uvádí postup, jak tak lze učinit

Výčet závadného obsahu, jenž Valve už z části odstranilo ze Steam Workshopu, obsahuje modifikace Harmony, Network Extensions, Traffic Manager: President Edition a další. Ve všech případech má jít jen o komunitní obsah vázaný k výše účtům Holy Water a Chaos. Podle aktuálních informací se jedná o jednoho a téhož autora, jenž byl za obdobné prohřešky banován už dříve.

Ban měl od Valve dostat i nyní, vzhledem k tomu, že jde však o jeho třetí návrat pod jinou identitou, nelze očekávat, že by s činností ustal. Sám obviněný se hájí tím, že se stal obětí útoku komunitních manažerů vývojářského studia Colossal Order. S ohledem na jeho minulost je ovšem značně obtížné podobná prohlášení považovat za jakkoli věrohodná. 

Jde-li o škodlivost obsahu, ta se měla odvíjet od zvolené modifikace. Jedna z nich – Harmony (redesigned)– měla kupříkladu vysílat falešnou chybovou hlášku za situace, kdy na PC došlo k detekci původní verze modu Harmony. Podobně se mělo dít i u dalších populárních modifikací jiných autorů.

Zaslanou hláškou měl autor nepřímo přimět hráče, aby aktualizoval známý mod na jeho „upravenou“ verzi, jež oplývala prvkem automatického stahování updatů. Pokud bylo posléze Cities: Skylines spuštěno v režimu administrátora, bylo možné, aby na počítači docházelo ke vzdálené instalaci keyloggerů, virů či softwaru na těžbu kryptoměn. „V zásadě všeho“, jak uvádí komunitní manažer pro web NME.

Dalším, více speciálním případem bylo Network Extensions 3. Tato modifikace podle komunitních manažerů může při odhlášení odběru na Steam Workshopu vést ke ztrátě uložených pozic. Je-li však postupováno tak, že nejprve odhlásíte odběr všech verzí Network Extensions a poté aktivujete na Workshopu odběr u (1) RON, the network replacer (2) Cylis' NExt Replacement Roads a (3) Zoning Adjuster, problém by nastat neměl. 

Videoukázka postupu k odstranění Network Extensions 3 je přiložena níže. Výčet hlavních diskutovaných modů je k nalezení zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama