Chystá se film Duke Nukem, práva připadla produkční společnosti filmu Duna
i Zdroj: Gearbox
Novinka Chystá se film Duke Nukem, práva připadla produkční společnosti filmu Duna

Chystá se film Duke Nukem, práva připadla produkční společnosti filmu Duna

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

12. 6. 2022 08:50

Značka Duke Nukem se po nepříliš lichotivém posledním dílu podívá do filmového média. Podle listu The Hollywood Reporter byla práva na její budoucí zfilmování získána studiem Legendary Pictures. Současným vlastníkem licence je Gearbox, respektive Embracer Group, který jej loni zakoupil.

Reklama

  • Gearbox dal oficiální požehnání ke vzniku filmu podle Duke Nukem
  • Pracuje na něm studio Legendary Pictures a jeho producenti seriálu Cobra Kai (spinoff Karate Kida)
  • Na snímku se podílí i producent filmového Assassin’s Creed

Gearbox obratem potvrdil, že zpráva The Hollywood Reporter byla přesná a že film podle Duke Nukem opravdu vzniká ve studiu Legendary Picture. Snímek je proto v rukou studia, které vypomáhalo například filmů Duna, Jurský svět nebo Godzilla. Spisovatel ani režisér nejsou známi, víme jen to, že se ke snímku připojí Josh Heald, Jon Hurwitz a Hayden Schlossberg z produkčního týmu Cobra Kai. Producentem bude mimo nich také Jean Julien Baronnet, známý též jako jeden z hlavních tvůrců nechvalně proslulého snímku Assassin’s Creed s vedoucí rolí Michaela Fassbendera.

Duke Nukem byl již při svém vzniku zamýšlen jako parodie filmových hrdinů z 80. let, takže jeho vlastní pokus o film je v jistém smyslu uzavřením kruhu. Vzhledem ke známosti, kterou navíc už od zrodu hrdina budí, není žádným překvapením, že jeho nynější adaptace není prvním pokusem. Sám Gearbox se nechal před čtyřmi lety slyšet o svém filmovém projektu v Paramountu, od nějž vzešel i letošní seriál Halo. Zahrát si v něm měl John Cena, jenž se měl podle původního plánu zhostit role Duka. Vývoj byl však přerušen a dosud není známo, zda se k němu Gearbox vrátí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama