Chat na Twitchi dokázal vyhrát všechny disciplíny ve Wii Sports
i Zdroj: Nintendo
Kuriozity Wii Sports Novinka Chat na Twitchi dokázal vyhrát všechny disciplíny ve Wii Sports

Chat na Twitchi dokázal vyhrát všechny disciplíny ve Wii Sports

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

12. 1. 2023 13:06

Jednou z neobvyklých metod, jak ovládat hry, je nechat zodpovědnost na skupině diváků v chatu na Twitchi. Skrz příkazy v diskuzi už takto obecenstvo streamerů dokázalo dohrát celou řadu her, především těch od Nintenda. Nyní skupina fanoušků streamera GappyV dokázala zvítězit ve všech disciplínách v původních Wii Sports.

Reklama

  • Chat streamera GappyV na Twitchi vyhrál všechny sporty ve Wii Sports
  • Hru ovládal klasicky příkazy

Ptáte se jak lze přenést příspěvky v chatu do ovládacích prvků ve hře, která stojí na pohybovém ovládání? Streamer pro tyto potřeby vytvořil (dle jeho slov překvapivě složitý) kód, který u jednotlivých disciplín ovládá vstupy předem danými hesly. Fanoušci tak mohli pohybovat s postavami příkazy jako “doleva”, “doprava” nebo “hodnědoleva”, a pak vyvolávali pohyby specifické pro daný sport, třeba “fastball”, “máchnout”, “švihnout”, “blokovat”. Konkrétní hesla se lišila třeba intenzitou úderu.

U každé disciplíny GappyV stanovil konkrétní cíl. U sport dvou stran šlo prostě o výhru, v bowlingu bylo nutné shodit všechny kuželky a u golfu dostat míček do jamky.

Tenis nakonec chat zvládl, u bowlingu dokonce snaha trvala jen pár minut. Podobně plynulý byl i souboj v boxu a velkým problémem nakonec nebyl ani golf. Nepřekvapivě nejsložitější byla ofenzivní část baseballu. Kromě několika bezbodových remíz se totiž chatu nedařilo nic, a trvalo několik hodin, než došlo na první opravdový odpal. O to sladší ale bylo nakonec vítězství.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama