Český FiolaSoft oficiálně oznamuje Matcho. Hra kombinuje žánry spoj-3 a FPS, jádrem se stal Unreal Engine
i Zdroj: FiolaSoft Studio
Matcho Novinka Český FiolaSoft oficiálně oznamuje Matcho. Hra kombinuje žánry spoj-3 a FPS, jádrem se stal Unreal Engine

Český FiolaSoft oficiálně oznamuje Matcho. Hra kombinuje žánry spoj-3 a FPS, jádrem se stal Unreal Engine

Radek Raudenský

Radek Raudenský

30. 3. 2022 19:18

České studio FiolaSoft asi není třeba představovat. Za vývojářským týmem stojí Filip Kraucher, který kromě něj vede také herní web Indian společně s dalšími projekty zaměřenými na různé žánry současné popkultury. Kraucher už delší dobu láká na svůj titul Matcho, který má přinést zajímavé spojení dvou jinak nesourodých žánrů. Finální odhalení proběhlo právě dnes.

Reklama

  • České studio FiolaSoft oznamuje novou hru Matcho
  • Ta kombinuje princip spoj-3 se žánrem stříleček
  • Datum vydání zatím neznáme

První velký úspěch je rozhodně fakt, že se trailer objevil na YouTube kanále zahraničního webu IGN. Právě ten hostil oznamovací trailer hry Matcho, která skutečně láká na spojení dvou žánrů – Match-3 a FPS. Ve videu můžeme vidět, že naše hlavní postava Max dokáže jako jediná bojovat s nepřátelskými roboty, které je nutné spojit po třech do jedné skupiny, která se následně zničí.

Hratelnost se sice bude točit především okolo tohoto principu, hra ale navíc nabídne prozkoumávání světa ve formě plošinovkových překážek. Díky speciálním technologiím pak dokáže Max běhat i po zdech. To vše bude navíc zasazeno do příběhu o hledání ztraceného generála i sebe sama. Ze stránek Indiana se navíc dozvídáme, že se Matcho odehrává ve stejném universu jako dřívější titul Blackhole. 

FiolaSoft zároveň potvrzuje, že hru pohání Unreal Engine, tudíž graficky titul nevypadá vůbec špatně. Bohužel datum vydání stále neznáme, mezi potvrzenými platformami se objevilo PC, Xbox Series X/S a PlayStation 5.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama