Český CS:GO tým SINNERS se na major nepodívá, po těžkém souboji podlehl kosovskému celku bNE
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Český CS:GO tým SINNERS se na major nepodívá, po těžkém souboji podlehl kosovskému celku bNE

Český CS:GO tým SINNERS se na major nepodívá, po těžkém souboji podlehl kosovskému celku bNE

Radek Raudenský

Radek Raudenský

24. 4. 2022 12:27

Historický úspěch pro českou CS:GO scénu musí ještě chvíli počkat.  Ryze český celek pod organizací SINNERS se dnes dopoledne snažil probojovat skrze kosovský celek bNE a zajistit si historický úspěch – stačilo málo a cesta by skončila úspěšně. Se zakončením poslední mapy si ale čeští fanoušci musí na svou reprezentaci na major turnaji ještě počkat.

Reklama

  • Čeští zástupci ze SINNERS se neprobojovali na major
  • Ryze český tým si tak musí na historický úspěch ještě počkat

Ještě nikdy v historii se nestalo, aby se na major, tedy šampionát oficiálně posvěcený vývojářem Valve, dostal český tým. Na majorech jsme v minulosti mohli několikrát zahlédnout českou vlajku, avšak pouze u jednotlivých hráčů. SINNERS ale už několik měsíců ukazovali nekompromisní kvality, které se mohou bez problému rovnat světovým týmům. Stalo se tak i v dnešním zápasu, ale jak už to v esportu bývá, zbývaly maličkosti.

Zatímco první mapu Mirage se po několika zaškobrtnutích podařilo ovládnout skórem 16-10, druhá mapa Nuke, kterou si sami SINNERS vybrali, se nesla v úplně jiném duchu a SINNERS kosovským střelcům podlehli 16-6. Poslední Inferno pak předvedlo několik infarktových stavů a sami komentátoři Jiří "Bananides" Johanides a Vojtěch "Wango" Pres měli co dělat, aby udrželi hlasivky na místě. Při dvanáctém bodě ale SINNERS značně zaklopýtali a bNE se dokázalo z osmi bodů dostat na souhlasných 14-14. V tu chvíli šlo především o to zvládnout svůj stres, což se podařilo bNE lépe a kosovští střelci si se skóre 16-14 zajistili místo na majoru.

SINNERS tak bohužel neuspěli a po tvrdé kvalifikaci míří domů. Kdy bude další šance není úplně jasné. V tuto chvíli víme o konání druhého majoru v listopadu, jejich počet ale není nutně omezený. Teď pouze zbývá, aby se SINNERS z těžké prohry poučili a snad se další major podaří urvat na svou stranu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama