Červená! Studio EA Sports potrestalo desetitisíce hráčů FIFA 22, kteří zneužili “no loss” chybu
i Zdroj: Electronic Arts
FIFA 22 Novinka Červená! Studio EA Sports potrestalo desetitisíce hráčů FIFA 22, kteří zneužili “no loss” chybu

Červená! Studio EA Sports potrestalo desetitisíce hráčů FIFA 22, kteří zneužili “no loss” chybu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

20. 10. 2021 13:41

Společnost EA Sports vydala novou aktualizaci svého nejčerstvějšího fotbalového titulu FIFA 22. Ta řeší spoustu problémů, mezi těmi největšími pak otravný “no loss glitch”, který v posledních dnech dopaloval celou komunitu multiplayerového režimu FIFA Ultimate Team. Hráči, kteří ho aktivně zneužívali, navíc neuniknou bez trestu, studio rozdalo přes 30 tisíc týdenních banů.

Reklama

  • Autoři zabanovali 30 tisíc hráčů FIFA 22, kteří zneužili glitche pro odpojení ze hry bez postihu
  • Podvodníci, kteří takto konali systematicky, dostali týdenní ban

Využití chyby bylo velmi jednoduché. Při hraní zápasu stačilo na konzoli stisknout “tlačítko loga” a přesunout se tak do dashboardu konzole. Kvůli chybě v kódu hry se po odpočtu timeoutu hráč ze zápasu odpojil, aniž by za to byl penalizován záznamem prohry. Tímto způsobem šlo beztrestně “utíkat” ze špatně rozehraných zápasů a spousta jinak ne úplně konkurenceschopných hráčů dosáhla na perfektní skóre 20 výher a 0 porážek v jednotlivých kolech FUT Champions. 

To mělo navíc i nečekané následky na ekonomiku hry. Nečekaný nárůst hráčů, kteří dosáhli na nejvyšší odměny totiž zapříčinil výrazný propad přestupového trhu s kartičkami FUT. Ten byl zaplaven levnými kusy, které řetězovou reakcí snížily už tak neobvykle nízké pořizovací ceny všech hodnotných artiklů. Poctiví hráči si tak stěžovali i na to, že využívání bugu v podstatě devalvuje jejich povyhrávaný obsah a připravuje je o virtuální měnu.

Komunitní kanály FIFA dnes oznámily, že studio odhalilo přes 30 tisíc hráčů, kteří chybu využívali systematicky k tomu, aby dosáhli lepších výsledků. Potrestalo je týdenním zákazem hraní online režimů FIFA 22 včetně přístupu do prostředí trhu FUT, provinilci tak přijdou o víkendovou ligu Champions Finals a nemohou obchodovat s kartami. Zároveň by neměli být potrestáni hráči, kteří glitch aktivovali náhodou, nebo jej jen vyzkoušeli a později už hráli férově.

Reakce komunity se liší. Někteří členové jsou spokojení a dokonce zmiňují, že je tvrdost postihu příjemně překvapila. Jiní hráči ale namítají, že je týdenní penalizace nicotná a dotčení podvodníci by měli být zabanováni na trvalo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama