Čech je mistrem světa v Dirt Rally 2.0
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Čech je mistrem světa v Dirt Rally 2.0

Čech je mistrem světa v Dirt Rally 2.0

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

8. 3. 2021 13:48

Česká závodnická komunita si připsala další zářez na poli mezinárodního závodního esportu. Tuzemský závodník Lukáš Matěja totiž ovládl Dirt Rally 2.0 World Series a stal se nejlepším závodníkem světa v kategorii klasické rallye. Skvěle si vedl i v rallycrossu, tam však nakonec obsadil čtvrtou příčku.

Reklama

Matěja se probojoval řadou kvalifikačních částí, účastnil se obou finálových kol. V disciplíně rally, na křivolakých velšských cestách, zajel nejlepší čas. Úřadujícího mistra, Fina Joona Pankkonena překonal o necelé dvě vteřiny. Klíčovým momentem byl průjezd rizikovou louží, který druhého závodníka rozhodil. Matěja udělal stejnou chybu, z problémů se ale dostal zručněji a ztratil méně času.

 

 

Ve finálové jízdě rallycrossu Matěja chvíli vedl, nakonec se ale propadl až na čtvrtou příčku. Vítězství bral Francouz Quentin Dall’Olmo, druhé místo obsadil jeho bratr Killian. Zbylá tři místa mimochodem okupovali další Francouzi.

 

 

Lukáš Matěja se účastní okruhového šampionátu Virtual GP, jeho specialitou jsou ale právě závody v terénu. V minulosti ovládl například soutěž Škoda eRally Monte Carlo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama