CDPR obnovil smlouvy se Sapkowskim
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka CDPR obnovil smlouvy se Sapkowskim

CDPR obnovil smlouvy se Sapkowskim

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

23. 12. 2019 12:07 8
Reklama

Polské studio CD Projekt Red oznámilo, že došlo ke shodě s polským spisovatelem Andrzejem Sapkowskim a získalo kompletní mediální práva na univerzum Zaklínač. To živí spekulace o tom, že studio pracuje na dalších herních projektech spjatých se světem šedovlasého zabijáka. 

Zároveň oznámení minimálně naznačuje urovnání sporů mezi společností CD Projekt a svérázným Polákem. Sapkowski se ke konci loňského roku ostře obul do svých krajanů a žádal po nich tučný podíl ze zisku. Na konto zaklínačských her často nevybíravě naznačoval, že k jejich marketingovému odkazu nechová žádnou úctu. 

Peníze ale zřejmě natekly do správné kasičky a ona známá válečná sekera se zdá býti zakopána. 

“Vždy jsme obdivovali tvorbu pana Andrzeje Sapkowského, obrovskou inspiraci pro celý tým CD Projekt Red. Věřím, že dneškem začíná nová kapitola naší pokračující spolupráce,” nechal se slyšet prezident a CEO společnosti Adam Kiciński. 

“Dohoda uspokojuje a bere plně v potaz potřeby a očekávání obou stran, minulé i současné, a staví základy budoucí spolupráce mezi oběma stranami,” popisuje vágně proporce smluv oficiální tiskové prohlášení. CD Projekt si udržel práva na tvorbu počítačových her, komiksových knih, deskových her a přidruženého merchandise.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama