CDPR má problém se zajištěním interní sítě
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka CDPR má problém se zajištěním interní sítě

CDPR má problém se zajištěním interní sítě

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

25. 2. 2021 08:26 8

Včera jsme informovali, že CD Projekt Red nestihne vydat očekávaný patch 1.2 pro Cyberpunk 2077 v původním termínu, hráči se dočkají až někdy ve druhé polovině března. Studio v příspěvku na Twitteru oznámilo, že vydání updatu zkomplikoval nedávný útok ze strany hackerů, žádné další podrobnosti ale neposkytlo. S nimi přišel až Jason Shreier.

Reklama

Známý novinář má totiž kontakty přímo mezi vývojáři. Ti mu prozradili, co se ve studiu momentálně děje. Zatímco někteří zaměstnanci stále osobně dochází do práce, kvůli koronavirové pandemii pracuje většina lidí formou home office. To ale kvůli útoku není možné.

Vývojáři se totiž z domova stále nemohou připojit na privátní síť, kde mají přístup k systémům a nástrojům, které nutně potřebují ke své práci. Asi netřeba dodávat, že studio tím pádem přichází o potřebnou pracovní sílu.

Vyšlo také najevo, že se útočníci dostali k citlivým údajům, které lze vyčíst z osobních dokladů, jako jsou občanské průkazy a cestovní pasy, což zaměstnancům na klidu rozhodně nepřidává. Právě kvůli tomu byly zablokovány osobní účty. Vedení následně zaměstnance poprosilo, aby své osobní počítače dopravili do firmy, aby mohlo IT oddělení zkontrolovat, zda se v nich nenachází další nebezpečný software.

CD Projekt Red prochází velmi těžkým obdobím. Krom technického stavu Cyberpunku a hackerského útoku musí řešit také soudní tahanice. První žalobu připravila právnická firma The Rosen Law, která společnost obviňuje ze lhaní investorům.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama