CD Projekt Red vykázal prudký pokles v příjmech. Důvodem je PlayStation Store, kde stále chybí Cyberpunk
i Zdroj: Hrej.cz
Cyberpunk 2077 Novinka CD Projekt Red vykázal prudký pokles v příjmech. Důvodem je PlayStation Store, kde stále chybí Cyberpunk

CD Projekt Red vykázal prudký pokles v příjmech. Důvodem je PlayStation Store, kde stále chybí Cyberpunk

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

1. 6. 2021 09:00

CD Projekt Red trápí jedna špatná zpráva za druhou. Cyberpunk 2077 stále chybí v nabídce obchodu PlayStation Store, studio navíc zhruba před měsícem přišlo o Konrada Tomaszkiewicze, který odešel kvůli nařčení z šikany na pracovišti. A ani po finanční stránce se společnosti zrovna dvakrát nedaří.

Reklama

  • Čistý zisk za první čtvrtletí oproti minulému roku klesl o 64,7 %
  • Společnost přichází o příjmy z prodejů v obchodě PlayStation Store
  • Pro podporu zájmu ze strany hráčů chystá bezplatný obsah
  • Od roku 2022 začne produkce nových vysokorozpočtových projektů

Společnost totiž v posledním reportu uvedla, že se čisté zisky za první čtvrtletí oproti minulému roku propadly o více než polovinu, konkrétně o 64,7 %. Sice neuvedla přesné počty prodaných kopií, nutno ale dodat, že Cyberpunk 2077 figuroval v 60 % všech prodejů.

Čistý profit tak odpovídá částce 32,5 milionu zlotých, což ani zdaleka neodpovídá očekávaným číslům, k nimž se společnost propočítala na základě svých analýz. Podle agentury Reuters, která s informací přišla, původní odhady naznačovaly, že půjde zhruba o 80 milionů. Důvodem poklesu jsou nemalé výdaje vynaložené na opravu hry, která se na trh dostala ve špatném technickém stavu, do čísel se samozřejmě propisuje také absence v obchodě PlayStation Store, na což ostatně poukázal i CD Projekt ve svém prohlášení. 

Společnost tedy musí situaci aktivně řešit. V první řadě jde přímo o Cyberpunk 2077. CD Projekt potvrdil, že se ve hře ve druhé polovině letošního roku objeví bezplatný obsah (zpráva od Reuters výslovně zmiňuje next-gen verze), cílem je podpořit zájem ze strany hráčů a tím i budoucí prodeje. To samé platí i pro třetího Zaklínače, který má evidentně i nadále velký prodejní potenciál.

CD Projekt se navíc od příštího roku chce pustit do paralelního vývoje dalších vysokorozpočtových projektů. V této souvislosti je ochoten navázat spolupráci s externími týmy, společnost je údajně zároveň otevřena zajímavým akvizicím, které by napomohly urychlit produkci dalších her.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama