Bývalý zaměstnanec Sony o XSX
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Bývalý zaměstnanec Sony o XSX

Bývalý zaměstnanec Sony o XSX

Radek Raudenský

Radek Raudenský

23. 4. 2020 09:28 8
Reklama

Konzolová válka zde byla, je a nejspíše ještě dlouho bude. Je ale zajímavé slyšet názor člověka, který chválí Xbox, zatímco v minulosti pracoval u Sony. To je případ bývalého vývojáře Chrise Grannela, který 13 let pracoval v rámci PlayStation Europe na formulích či WipEoutu ve Studio Liverpool. Chvíli spolupracoval i s Guerrilla Games, následně ale přešel na freelancera a založil si vlastní technologickou firmu.

Grannell se zúčastnil RDX podcastu, kde se hosté bavili nejen o nové generaci. K té měl Grannell co říct, jelikož má pochopitelně mezi vývojáři spoustu známých. Od těch pak slyšel, že výkonnostní rozdíl mezi next-gen konzolemi je „docela ohromující“. „PS5 není špatná konzole, je to skvělý kus hardwaru, ale je to prostě jenom kus hardwaru, který je v rámci několika věcí pomalejší než to, co dal Microsoft dohromady.“

Rozdíl je prý dokonce tak velký, že někteří jeho kamarádi mezi vývojáři tvrdí, že „stroj, který dal Microsoft dohromady, je naprosté monstrum oproti tomu, co stvořilo Sony“. „Jsem si jistý, že jsem mezi lidmi vyvolal rozruch, ale Microsoft a Xbox má důvěru v to, co stvořili, a jenom stačilo vidět to, jak Phil Spencer začal mluvit o odhalení PS5 a zkrátka věděl, že udělali správné rozhodnutí.“ Grannell se odkazuje na situaci, kdy Phil Spencer po odhalení PS5 řekl, že se ohledně Xbox Series X „cítí ještě lépe“.

„Není tajemstvím, že je chytili nepřipravené. Je jasné, že Microsoft s AMD spolupracoval na některých technologiích o něco více.“ Grannell zmiňuje zejména ray-tracing, kde Sony prý pokulhává. Prý ale vůbec nepochybuje o tom,  že Sony opět přinese silný katalog first-party her, které budou opět skvělé, a dokážou architekturu nové konzole využít mnohem lépe, než 3rd party studia.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama