Bloober Team vysvětlil, na čem nyní pracuje. Studio odmítlo spekulace o Silent Hillu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Bloober Team vysvětlil, na čem nyní pracuje. Studio odmítlo spekulace o Silent Hillu

Bloober Team vysvětlil, na čem nyní pracuje. Studio odmítlo spekulace o Silent Hillu

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

12. 7. 2021 11:14

Minulý týden se objevily dokumenty poukazující na dotace spojené s několika projekty vznikajícími v Bloober Teamu. Polské studio se nyní k titulům vyjádřilo, přičemž rovnou poskytlo komentář ke spekulacím ohledně práce na značce Silent Hill.

Reklama

  • Bloober Team poskytl komentář k projektům, na nichž momentálně pracuje
  • Titul Dum Spiro je nyní u ledu, Black stále vzniká, autoři se ale odklonili od původní premisy
  • Studio odmítá zvěsti ohledně Silent Hillu

Pro magazín IGN se vyjádřil šéf marketingu Tomasz Gawlikowski. Jedním z projektů byl počin Dum Spiro sledující osud malého chlapce v židovském ghettu za druhé světové války. Zdá se však, že nyní není velká šance, že vývojáři tuto hru někdy dokončí. Gawlikowski prozradil, že po několika iteracích došli k závěru, že nejsou schopni zaručit komerční úspěch, jelikož jde o velmi citlivé téma, což je potřeba reflektovat. Dum Spiro tedy nyní leží u ledu, přičemž není jasné, zda se k němu Bloober Team vůbec někdy vrátí.

Druhý projekt nese pracovní název Black. Autoři vsadili na odvážnou příběhovou premisu, ve středověkém survivalu měli hráči čelit mimozemské invazi. Už nyní je ale jasné, že se finální verze nikdy nedočkáme, alespoň tedy ne v této podobě. Původní námět byl totiž přehodnocen. Projekt Black sice stále existuje, stále se na něm pracuje, původní myšlence se ale již nepodobá.

A jak to vypadá se značkou Silent Hill? “V Bloober Teamu máme nyní ve vývoji dva projekty, jeden v předprodukční a další v produkční fázi. Oba budou větší než The Medium, ani jeden z nich ale neodpovídá tématům a premisám, které v posledních dnech kolovaly internetem,” vysvětlil Gawlikowski. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama