Blíží se další král herního průmyslu? Napodobenina Squid Game přitahuje stovky tisíc diváků na Twitchi
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Blíží se další král herního průmyslu? Napodobenina Squid Game přitahuje stovky tisíc diváků na Twitchi

Blíží se další král herního průmyslu? Napodobenina Squid Game přitahuje stovky tisíc diváků na Twitchi

Radek Raudenský

Radek Raudenský

3. 11. 2021 07:00

Už dlouho jsme tu neměli žádný titul, který by herní průmysl zachvátil jako malá epidemie. Asi poslední podobnou vlnu jsme zažili s Among Us, které si jistou publicitu drží dodnes. Zato ve filmovém, respektive seriálovém průmyslu se nedávno takový fenomén zrodil – pokud jste náhodou neviděli nebo snad alespoň neslyšeli o korejském seriálu Squid Game, museli jste v posledních týdnech být úplně odříznuti od světa.

Reklama

  • Hra Crab Game se bohatě inspiruje extrémně úspěšným seriálem Squid Game
  • Nabízí jiné typy her, od svého vydání před pár dny ale přilákala stovky tisíc diváků na Twitchi a atakuje hranici 40 tisíc aktivních hráčů v jeden moment
  • Je zcela zdarma dostupná na Steamu

Není tak divu, že se na tuto vlnu snaží naskočit i herní průmysl. Problémem samozřejmě je, že vývoj hry trvá i několik let, dosud neznámé studio Dani Q to ale zvládlo hbitě – výsledkem je F2P hra Crab Game, která už začíná nabírat slušná čísla.

Crab Game oficiálně vyšlo 29. října, popularita hry ale raketově roste. Opět se na tom podepisuje streamovací platforma Twitch, maximum současně sledujících diváků činí více než 200 tisíc, stejně tak se zvyšuje i počet hráčů, kterých je v době vydání novinky online přes 38 tisíc. Princip hry je přitom stejný, jako v případě Squid Game. Konkrétní minihry jsou ale odlišné, k tomu všemu se odehrávají na různých mapách.

Nelze ale říct, že by se Crab Game muselo brát úplně vážně - stačí se podívat na surealistický trailer, který je skutečně oficiální upoutávkou. Crab Game je totiž výsledkem výzvy, kterou si dal youtuber Dani - a to vytvořit hru na motivy Squid Game během dvou týdnů. Sám na oficiální kartě hry na Steamu úsměvně glosuje, že „rozhodně nejde o adaptaci žádných streamovaných korejských seriálů, protože to bych měl problémy s autorskými právy“.

Rozhodně ale nejde o jediný pokus o napodobení Squid Game. Velice populární byly například minihry v Robloxu, které seriálové hry napodobovaly do nejmenšího detailu. V tomto případě ale počty hráčů znají jen autoři.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama