Biomutant si stále udržuje pozornost hráčů. Venku už je i první větší patch
i Zdroj: Hrej.cz
Biomutant Novinka Biomutant si stále udržuje pozornost hráčů. Venku už je i první větší patch

Biomutant si stále udržuje pozornost hráčů. Venku už je i první větší patch

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

6. 6. 2021 10:10

Novinka od malého švédského studia Experiment 101, která vzala svět útokem během předchozího týdne, téměř okamžitě rozdělila hráčské spektrum na dvě opozitní báze. Jsou zde tací, kteří nedají na titul dopustit a označují jej za symbol originality a herní inovace; stejně jako tu máme zapřisáhlé odpůrce, kteří naopak poukazují na šablonovitost a mělkost nabízeného zážitku. Buď jak buď, Biomutant zacloumal světem více, než se patrně čekalo.

Reklama

  • Biomutant se těší značné, byť smíšené reakci hráčů
  • Pro majitele PC nabízí vývojáři už obsáhlý patch 1.4, na konzole dorazí později

Zavítáme-li do vod Steamu, můžeme snadno vypozorovat, že se zde hra s hodnocením okolo 70 % těší pozornosti 8 tisíc hráčů denně, přičemž špička dosáhla v den vydání k 55 tisícům. Její pokles je pak samozřejmě dán i ryze singleplayerovou strukturou titulu, jež přímo podmiňuje odliv hráčů po dokončení (popř. opuštění) příběhové kampaně. 

Aby vývojáři tento nevyhnutelný, ale pro ně dozajista negativní jev zmírnili, seznamují hráče s postupnými úpravami herních mechanismů. Jedním z prvních kroků k tomuto cíli je uvedení patche 1.4 , naneštěstí zatím pouze pro PC. Jeho hlavním úkolem bylo upravit systém dialogů, vypravěče, obtížnosti, nastavení grafiky nebo zvuku.

Vývojáři v souvislosti s jeho obsahem taktéž zmiňují, že hra už lépe sjednocuje úroveň nalezeného lootu s levelem samotného hráče. Dříve viděná nepříjemnost v podobě opakovaného nalézání příliš slabého, nebo naopak levelem uzamčeného vybavení by proto měla patřit spíše minulosti. 

Kritický konsensus na hlavních herních agregátorech se pohybuje v podobných číslech jako na Steamu. Opencritic uvádí průměrné hodnocení kritiků okolo 67 %, kdežto Metacritic hodnocení rozděluje na:

  • 67 % (PC), 64 % (PS4) a 68 % (Xbox One)

U samotných hráčů si zde pak hra vede více než srovnatelně:

  • 65 % (PC), 71 % (PS4) a 68 % (Xbox One)
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama