Bezbariérové herní studio Kikiriki chystá mobilní The Brave Brain pro obyčejné i nevidomé hráče. Komunitu vyzývá k vytváření kvízových otázek
i Zdroj: Kikiriki Games
České hry Novinka Bezbariérové herní studio Kikiriki chystá mobilní The Brave Brain pro obyčejné i nevidomé hráče. Komunitu vyzývá k vytváření kvízových otázek

Bezbariérové herní studio Kikiriki chystá mobilní The Brave Brain pro obyčejné i nevidomé hráče. Komunitu vyzývá k vytváření kvízových otázek

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

7. 11. 2022 12:37

České nezávislé studio Kikiriki Games letos zaujalo nejen českou herní veřejnost mobilní střílečkou To the Dragon Cave určenou pro nevidomé hráče. Tým nyní ve své inkluzivní tvorbě pokračuje. Láká na vědomostní multiplayerový projekt The Brave Brain, který by měl propojovat handicapované i zdravé hráče. Nyní vyzývá komunitu, aby se do vývoje zapojila.

Reklama

  • Český tým Kikiriki Games chystá další hru (nejen) pro zrakově handicapované hráče
  • The Brave Brain nabídne vědomostní soutěže propojující komunity
  • Hráči se mají do vývoje zapojit tvorbou vlastních kvízů

“Narozdíl od audio střílečky To the Dragon Cave, která byla určená především pro nevidomé hráče, bude díky atraktivní grafice nový titul cílit i na širokou veřejnost. Kikiriki Games vytváří hru, která nechce nikoho vyčleňovat, ať už na základě handicapu nebo třeba kultury, ze které pochází,” vysvětlují autoři. Vyzývají proto hráče, aby vytvářeli kvízové otázky blízké jejich kultuře, bydlišti nebo třeba zájmům. Klíčem je to, aby ve hře každý našel nějakým způsobem relevantní zkoušku vědomostí.

Hledáte unikátní herní zážitek? To the Dragon Cave je česká fantasy střílečka pro nevidomé
i Zdroj: Kikiriki Games

Hledáte unikátní herní zážitek? To the Dragon Cave je česká fantasy střílečka pro nevidomé

Videohry pro zrakově postižené patří do zcela unikátní škatulky, o které se ale moc často neinformuje. Brněnské studio…

20. 5. 2022 09:30

Podpůrný projekt dostal název Výzva The Brave Brain a vlastní otázky můžete zasílat přes webový formulář do konce února příštího roku. Ve hře samotné pak na přispěvatele budou čekat bonusy, nejaktivnější se dočkají i nějaké té zajímavější odměny. Otázky musí splňovat formát hry - mít tedy jednu správnou odpověď, která se objeví ve výběru možností, odpovědi musí být ověřitelné a samozřejmě by otázka neměla být urážlivá. Kikiriki také vyzývají k tomu, aby byly otázky co nejpestřejší a hráči se tak dozvěděli co nejzajímavější fakta o světě a lidech, kteří v něm žijí.

Brněnský tým nápad označuje za tak trochu jinou formu crowdfundingu. Jen místo klasických financí od komunity do vývoje proudí nápady.

Kromě multiplayerových vědomostních klání se do hry chystá i singleplayerová varianta s kvízy zasazenými do herních lokací. V nich musí hráč odhalovat skrytá zákoutí a průchod provází sci-fi příběh s “roztomilými odvážnými mozky”. Titul by měl vyjít na začátku příštího roku.

Za Kikiriki Games stojí zakladatelé Miloš Kukla a Jana Kuklová. To the Dragon Cave získalo mezinárodní publicitu a objevilo se v žebříčku deseti nejvlivnějších her posledního desetiletí magazínu Pocket Gamer. Studio jako takové získalo tuzemské ocenění Sociální startup roku 2022 v soutěži Vodafone Nápad roku.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama