Bethesda údajně odmítla spin-off The Elder Scrolls od tvůrců Fallout New Vegas
i Zdroj: Bethesda
Fallout: New Vegas Novinka Bethesda údajně odmítla spin-off The Elder Scrolls od tvůrců Fallout New Vegas

Bethesda údajně odmítla spin-off The Elder Scrolls od tvůrců Fallout New Vegas

Dominik Tománek

Dominik Tománek

19. 12. 2023 07:00

Bethesda údajně odmítla několik návrhů společnosti Obsidian na vývoj spin-offů The Elder Scrolls. Tvrdí to spoluzakladatel Obsidian a bývalý kreativní ředitel Chris Avellone.

Reklama

  • Studio Obsidian Entertainment neúspěšně nabídlo Bethesdě spin-off série The Elder Scrolls ve stylu Fallout: New Vegas
  • Zamítnutí návrhu mohlo být způsobeno tím, že Fallout: New Vegas nebyl původně přijat příliš pozitivně
  • S informací přišel herní veterán Chris Avellone

Po úspěchu Fallout: New Vegas studio Obsidian Entertainment údajně nabídlo Bethesdě, aby vytvořila pokračování nebo dokonce podobný spin-off ze série The Elder Scrolls. Bohužel Bethesda o to neměla zájem a nic se neuskutečnilo.

Zdrojem tohoto tvrzení je veterán Chris Avellone, který se podílel na desítkách klasických RPG (včetně série Fallout nebo třeba Planescape: Torment). Ten tuto historku na Twitteru/X zveřejnil v reakci na článek od 80 LEVEL. Elder Scrolls spin-off by prý fungoval stejně jako New Vegas v případě Falloutu 3, nacházel by se mezi hlavními hrami Bethesdy a poskytoval by hráčům další dobrodružství v prostředí mezi jednotlivými díly. Ačkoli se může zdát, že odmítnutí něčeho takového je od Bethesdy podivné, je třeba si uvědomit, že Fallout New Vegas nebyl vždy takovou kultovní klasikou, jakou je nyní. Při vydání se totiž hra dočkala smíšených recenzí. Čas k ní byl sice přívětivější, ale sám Avellone poznamenává, že právě přijetí hry mohlo být důvodem, proč byly návrhy zamítnuty.

Také se proslýchá, že Betheda příliš neocenila, že Fallout: New Vegas byl oblíbenější než jejich vlastní titul Fallout 3, ale to jsou spíš spekulace. Dnes jsou Obsidian i Bethesda plně ve vlastnictví Microsoftu a údajně je velký zájem se do univerza Falloutu opět vrátit. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama